Liz Hurley:

Raser etter sønnens milliardtap

- Stephen døde i god tro om at hans barn ville bli forsørget.

FORFERDET: Liz Hurley er ikke imponert over hvordan ekssvigerfamilien behandler sønnen Damian. Foto: Piers Allardyce/REX/NTB
FORFERDET: Liz Hurley er ikke imponert over hvordan ekssvigerfamilien behandler sønnen Damian. Foto: Piers Allardyce/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor sommer ble det kjent at ekskjæresten til skuespiller Liz Hurley (56) og far til hennes sønn Damian (19), Steve Bing, hadde tatt sitt eget liv.

I ettertid har Hurley fokusert på å ta vare på sønnen, men i kulissene har det også utspilt seg et rettsdrama. Det hele har resultert i at sønnen Damian går glipp av en potensiell milliardsum.

Situasjonen har gjort Hollywood-stjerna så opprørt, at hun nylig valgte å snakke ut til den britiske avisa Daily Mail. Der langer hun ut om hvordan sønnens familie, fra farssida, effektivt har kuttet ham ut av familien etter hans fars død.

Døde i god tro

Steve Bing skal ha hatt knapp kontakt med sønnen i store deler av hans liv, men kontakten skal ha tatt seg opp like før hans død, forteller Hurley til avisa.

Bing skal også før hans død ha vunnet en rettslig kamp, hvor han stanset sin egen fars forsøk på å ekskludere begge Bings barn fra familiefondet, som antas å være verdt flere milliarder.

INGEN ONKEL SKRUE: Forretningsmann og milliardær Olav Thon (96) delte ut 30 millioner i stipender til forskning fra Hotel Bristol i Oslo. Her sammen med sin kone Sissel Berdal Haga (79). Video: Marte Nyløkken Helseth. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Bing har også dattera Kira fra et tidligere forhold.

- Da Stephen (Steve, journ.anm.) tok sitt eget liv, døde han i god tro om at hans barn ville bli forsørget. Hva Stephen ønsket har nå blitt snudd på hodet. Jeg vet at Stephen ville vært forferdet, sier Hurley.

I etterkant av Bings dødsfall gikk nemlig hans far, og bestefar til Damian og Kira, til retten for å fjerne Bings barns rettigheter til fondet. Hurley og mor til Kira, Lisa Kerkorian, skal da ha kjempet tilbake - og en dommer fant det rimelig at både Damian og Kira skulle få sin del av familiefondet.

Den nå 90 år gamle bestefaren anket derimot i retten - og i oktober i fjor skal en dommer ha slått fast at han selv får disponere fondet slik han selv ønsker.

Dermed går Damian og søstera glipp av det som ifølge Daily Mail skal være over 180 millioner pund. Det tilsvarer rundt 2,13 milliarder norske kroner.

Utenfor ekteskap

Bakgrunnen for bestefarens handlinger, skal utelukkende handle om at både Damian og Kira er født utenfor ekteskap, ifølge Hurley. Formuen skal i stedet fordeles mellom de to barna til Bings søster, som er født innenfor ekteskapet.

- Stephen kjempet veldig hardt det siste året for å få anerkjent barna sine, og fortalte meg gjentatte ganger hvor utrolig viktig dette var for ham. Han var glad over at dommen bestemte at Damian skulle behandles som søsteras barn, sier Hurley, og fortsetter:

- Jeg er bare lettet over at han aldri vil få vite at Damians slektninger, Stephens far og familien til hans søster Mary, til slutt lyktes i å vinne fram i anken, sier hun.

Hurley har et tett forhold til sønnen, og deler støtt og stadig bilder sammen på sosiale medier. Hurley delte også en rekke bilder av seg og ekskjæresten, da dødsfallet ble kjent i fjor sommer.

«Vår tid sammen var veldig lykkelig og jeg deler disse bildene fordi selv om vi gikk gjennom tøffe tider, er det de gode, fantastiske minnene over en søt, snill mann som betyr noe», skrev hun blant annet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer