<strong>RASER:</strong> Scarlett Johansson svarer på ryktene om at hun gikk på audition for å få date Tom Cruise. Foto: NTB scanpix
RASER: Scarlett Johansson svarer på ryktene om at hun gikk på audition for å få date Tom Cruise. Foto: NTB scanpix Vis mer

Scarlett Johansson:

Raser etter Tom Cruise-rykter: - Nedverdigende

Kirka avkrefter uttalelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske skuespilleren Scarlett Johansson (33) er kjent for å ytre sine meninger i ulike sammenhenger. Denne gangen handler det imidlertid ikke om kvinnemarsj eller andre samfunnsdebatter, men heller om stjerna selv.

Tidligere denne uka ble hun nemlig beskyldt for å ha gått på audition for å få date Tom Cruise (55). Det hevder den tidligere scientologen Brendan Tighe.

Tighe påstod i et intervju hos Today at han har hatt et nært forhold til Cruise etter å ha vært medlem i sistnevntes kirke, og at han på den måten fikk innsyn i rapporter om ulike kvinner som prøvde å få date «Top Gun»-stjerna.

Til tross for at Tighe påstår at han bare fikk se rapportene etter at de ble feilsendt til hans printer, forteller han at Scarlett Johanssons navn er det eneste han husker, da det bare var det navnet som skal ha virket kjent for ham.

Kirka avkrefter påstandene

Scarlett Johansson på sin side blånekter for at det er hold i Tighes uttalelser.

- Ideen om at noen går på audition for å komme i et forhold er så nedverdigende. Jeg nekter alle å spre ideen om at jeg ikke har integritet nok til å velge mine egne forhold, sier hun til The Hollywood Reporter.

- Bare én mann, kjent som Brendan Tighe, kan komme opp med en syk historie som det der, fortsetter skuespilleren.

Scientologikirka har også uttalt seg i etterkant. De hevder at Cruise aldri skal ha hatt et nært forhold til Tighe. Historisk sett behandler de avhoppere eller medlemmer som snakker i mediene svært dårlig.

PÅ ÉN BETINGELSE: Skuespiller Scarlett Johansson har vakt oppsikt med denne talen til Trump. Video: CNN Vis mer

Mistet jobben

Ifølge talsperson Karen Pouw ved Church of Scientology International, var Brendan Tighe sikkerhetsvakt ved kirkas «spirituelle hovedkvarter» fra 2002 til 2009.

De tilgangene Tighe påstår å ha hatt til printere og rapporter, var angivelig i stor grad begrenset til å overvåke området gjennom kameraer fra en vakthytte, ifølge Pouw.

Han ble seinere fjernet fra jobben etter en forsømmelse.

Tighes påstander om de to skuespillerne er imidlertid ikke helt bak mål. Dette er nemlig ikke første gang det har oppstått rykter rundt Cruises datingprosess. Ifølge en Vanity Fair-artikkel, publisert i 2012, gjennomgikk medlemmer av scientologikirka en auditionprosess for å se om de var en passende partner for 55-åringen.

Skuespiller Nazanin Boniadi (38) ble angivelig valgt, og skal ha vært i et forhold med Cruise i knappe tre måneder ved årsskiftet mellom 2004 og 2005.

Scientologene er kjent for å ha en rekke hollywoodkjendiser blant sine medlemmer, og bruker gjerne disse aktivt i PR-arbeid. En av de aller mest kjente og profilerte er nettopp Tom Cruise.

Siden starten av 1990-tallet har Cruise vært involvert i scientologikirka, som han blant annet hevder har kurert dysleksien hans.

Men det har også gjort ham til den kjendisen folk stoler minst på.

HER SKADER HAN SEG: Tom Cruise slo seg hardt under et stunt, da han etter et fall smeller inn i en kant. Nå må han utsette filminnspilling på Preikestolen i Lysefjorden. Video: Splash DV Les hele saken her: http://www.dagbladet.no/kultur/68594053 Vis mer

Skilsmisser

Cruise har hatt et turbulent kjærlighetsliv, som har resultert i tre ekteskap og tre barn. Han er kjent for å holde kjærlighetslivet sitt innad i Hollywood, og alle ekteskapene hans har vært med skuespillere.

I 1987 giftet han seg med Mimi Rogers (62). Ekteskapet varte bare i to år, men ifølge BBC rakk Rogers å introdusere Cruise for noe som skulle bli hans største stempel: Scientologien.

Samme år som ekteskapet med Rogers røyk, gifta han seg på nytt. Denne gang med Nicole Kidman (51). Paret adopterte to barn, Isabella og Connor. Kidman og Cruise holdt sammen i elleve år, men gikk hver til sitt i 2001.

Tidligere nestleder i scientologikirka, Mark Rathbun, har uttalt at skilsmissen ikke kom helt uventet.

- Jeg ble bedt om å få Tom Cruise til å skille seg fra Nicole Kidman. Den gangen anså jeg det som bra for scientologien, så jeg tenkte meg ikke om to ganger, sa Rathbun.

Mellom ekteskap og barn skal Cruise ha rukket å ha romantiske forhold til stjerner som Cher (72) og Penélope Cruz (44).

<strong>TREDJE KONA:</strong> Katie Holmes og Tom Cruise var gift i fem og et halvt år før de skilte lag. Her sammen i 2005. Foto: NTB Scanpix
TREDJE KONA: Katie Holmes og Tom Cruise var gift i fem og et halvt år før de skilte lag. Her sammen i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det tredje ekteskapet var med Katie Holmes (39). Paret møttes i 2005, og ble raskt døpt «TomKat» av media.

Begge var involvert i scientologikirken på tidspunktet, og giftet seg på scientologisk vis i Italia i 2006. Dattera deres, Suri, kom til verden i 2006.

Skilt igjen

<strong>GODT FORHOLD:</strong> Tom Cruise og Scientologiens leder David Miscavige i 2004. Foto: NTB Scanpix
GODT FORHOLD: Tom Cruise og Scientologiens leder David Miscavige i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2012 ble det annonsert at paret skulle skille seg, etter fem og et halvt år som rette ektefolk. Cruises opphengte forhold til scientologikirka skal ha vært en av grunnene til at paret gikk hver til sitt.

Kirka har flere kjente medlemmer, som John Travolta (64) og Kirstie Alley (67).

I 2004 fikk Cruise den nyskapte prisen «Scientology Freedom Medal of Valour» av religionens leder, David Miscavige. De to fotograferes ofte sammen, og skal ha et tett forhold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer