«Farmen» 2017:

Raser etter «urettferdig» exit: - Det er sykt bittert

Bjørn-Erik Fatnes mener «Farmen»-tvekampen skulle ha hatt et annet utfall. TV 2 mener på sin side at alt ble gjort etter boka.

TUNGT: Bjørn-Erik Fatnes klarte å holde melkespannene i over fem minutter, men ble til slutt utpekt som tvekampens taper av Gaute Grøtta Grav. Nå langer han ut mot produksjonen, som han mener dømte kampen feilaktig. Foto: TV 2
TUNGT: Bjørn-Erik Fatnes klarte å holde melkespannene i over fem minutter, men ble til slutt utpekt som tvekampens taper av Gaute Grøtta Grav. Nå langer han ut mot produksjonen, som han mener dømte kampen feilaktig. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Etter en intensiv og hard tvekamp mot førstekjempe Halvor Sveen (47), måtte utfordrer Bjørn-Erik Fatnes (22) gi tapt for «Farmen»-eventyret.

Fem minutter med et melkespann i hver hånd resulterte i kramper og ansiktsuttrykk vridd i smerte for begge deltakerne, men programleder Gaute Grøtta Grav (38) avgjorde at det til slutt var Sveen som gjorde den beste jobben.

Det er det ikke alle som sier seg enig i. Fatnes mener kampen ble urettferdig dømt, og forteller til Dagbladet at han har mange av de andre deltakerne på laget sitt.

I SJOKK: De resterende deltakerne på gården reagerte i vantro da de så at Halvor Sveen stakk av med seieren i tvekampen, og dermed sikret seg nok en uke på gården. Foto: TV 2
I SJOKK: De resterende deltakerne på gården reagerte i vantro da de så at Halvor Sveen stakk av med seieren i tvekampen, og dermed sikret seg nok en uke på gården. Foto: TV 2 Vis mer

- Urettferdig

- Greia er at Halvor begynte å skjelve på minutt nummer to, i hvert fall slik jeg så det. For meg ble ikke tvekampen et problem før rundt fem minutter inn i melkespannholdningen, forteller han, og fortsetter:

- Da hadde Halvor allerede fått ekstremt mange advarsler. Det sa de i TV 2 også, at de trodde jeg skulle vinne den kampen. Men når Halvor får sine siste advarsler, så skriker han ut «se på Bjørn-Erik», forklarer deltakeren, som til vanlig jobber som modell og blogger i Oslo.

HEAD TO HEAD: Halvor Sveen (t.h) valgte Bjørn-Erik Fatnes som andrekjempe. Sistnevnte bestemte seg for at de skulle konkurrere i melkespann, fordi det handler mer om psyke enn fysisk styrke. Fatnes måtte likevel gi tapt for seieren. Foto: Alex Iversen / TV 2
HEAD TO HEAD: Halvor Sveen (t.h) valgte Bjørn-Erik Fatnes som andrekjempe. Sistnevnte bestemte seg for at de skulle konkurrere i melkespann, fordi det handler mer om psyke enn fysisk styrke. Fatnes måtte likevel gi tapt for seieren. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Den intense tvekampen endte med at Grøtta Grav til slutt valgte å diskvalifisere 22-åringen, som tydelig i episoden får flere beskjeder om å strekke ut armene.

Fatnes mener derimot at tv-seerne ikke får et innblikk i hvor mange advarsler hans motstander faktisk fikk under innspillingen.

- Han burde blitt disket før meg. Det vet jeg at de andre synes, òg. Jeg vet ikke om produksjonen ikke ønsket at jeg skulle vinne, men jeg vet at jeg burde ha vunnet. Det er sykt bittert, jeg føler det er feil at han vant, sier han, og tilføyer:

- Vi sto i fem minutter og 40 sekunder, han står med den ene armen helt inntil seg omtrent. Jeg føler det er urettferdig, men jeg skal ikke være bitter, altså, forteller han.

KONSENTRERT: De første minuttene virket tvekampen som en lek for Fatnes. Da de hadde stått i over fem minutter - og armene begynte å kroke seg - bestemte dommeren at Sveen hadde gått av med seieren. Foto: Alex Iversen / TV 2
KONSENTRERT: De første minuttene virket tvekampen som en lek for Fatnes. Da de hadde stått i over fem minutter - og armene begynte å kroke seg - bestemte dommeren at Sveen hadde gått av med seieren. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Helt nydelig, liksom

Fatnes mener situasjonen han havnet i enkelt kunne vært unngått om Halvor hadde valg Kristian Krubel Djupnes (21) som andrekjempe.

💀

A post shared by Bjørn-Erik Fatnes (@bennysriddle) on

TIL VANLIG: Fatnes fikk ikke oppfylt drømmen om «Farmen», men sier han gjerne vil jobbe mer med tv. Slik ser han ut når han ikke bor på en gård 100 år tilbake i tid.

- Jeg synes det var feigt av han å velge meg framfor Kristian, ettersom de er like sterke og er på samme nivå.

Det endte likevel med at han måtte pakke kofferten og forlate tv-eventyret. Fatnes oppsummerer oppholdet som en opplevelse for livet, selv om det bare varte i en drøy uke. Han skulle gjerne ha vært med lenger.

- For meg var dette helt nydelig, liksom. Jeg hadde det så bra der inne. Jeg fikk god kontakt med stort sett alle, men spesielt med Amalie [Snøløs]. Vi ble som knoll og tott der inne. Framover nå har jeg lyst til å delta i flere tv-prosjekter. Jeg elsker konkurranser, avslutter 22-åringen.

- Jævligste og sjukeste

Når Dagbladet presenterer Fatnes' uttalelser for Sveen, som gikk ut av tvekampen som den seirende part, legger han ikke skjul på at han møtte en god konkurrent i tvekampen.

- Det er det jævligste og sjukeste jeg har vært med på i hele mitt liv. Jeg hadde vondt i kroppen en uke etterpå. Jeg har aldri blitt så glad som da jeg hørte at Gaute sa at Bjørn-Erik var ute av konkurransen, forteller han.

TILSNAKK: Både Sveen og Fatnes fikk flere advarsler under tvekampen. Fatnes mener på sin side at hans konkurrent fikk langt flere advarsler enn hva han fikk. Foto: TV 2
TILSNAKK: Både Sveen og Fatnes fikk flere advarsler under tvekampen. Fatnes mener på sin side at hans konkurrent fikk langt flere advarsler enn hva han fikk. Foto: TV 2 Vis mer

Han er derimot ikke enig i utsagnene om at kampen ble dømt feil. Sveen hevder at produksjonen så over klippene, som ble tatt opp med flere forskjellige kameraer, flere ganger etterpå. Og at de deretter konkluderte med at han faktisk hadde vunnet.

- Jeg så at armene til Bjørn-Erik var veldig krokete, og jeg er hundre prosent sikker på at han ble prata til mange flere ganger enn meg. Jeg skjønner at han er bitter, men sånn er det bare. Én må jo vinne, sier han, og fortsetter:

- Dessuten hadde vi som var lengst på gården bestemt oss for å sende alle utfordrende ut så fort som mulig. Jeg holder avtaler, forklarer han.

Presseansvarlig for «Farmen», Alex Iversen i TV 2, var selv til stede da tvekampen fant sted. Etter å ha fått presentert Fatnes' uttalelser, forteller han følgende til Dagbladet:

- Tvekampen var veldig jevn, og begge deltakere fikk advarsler fra Gaute om å løfte armene sine underveis. Bøyd albue og/eller at man ikke klarer å stå rett i ryggen/skuldrene, er grunn for å bli slått ut. Bjørn-Erik bøyde albuene, mens Halvor fortsatt sto rett og ristet, skriver han i en e-post, og legger til:

- Bjørn-Erik fikk da flere muligheter til å rette seg opp, men dette klarte han ikke. Da hadde Gaute ikke annet valg enn å kåre Halvor til vinner. Gaute har solid erfaring i å dømme tvekamper, etter 13 sesonger som programleder. Vi har også sett nøye gjennom opptakene, og er trygg på at Gautes avgjørelse var den rette, forklarer Iversen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer