Prins Harry og hertuginne Meghan:

Raser mot hertuginnen

Parets omtalte dokumentar slippes torsdag - nå raser tidligere ansatte mot hertuginnen. 

I HARDT VÆR: Det stormer nok en gang rundt hertuginne Meghan. Foto: SplashNews/NTB
I HARDT VÆR: Det stormer nok en gang rundt hertuginne Meghan. Foto: SplashNews/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan (41) og prins Harry (38) har stått i mang en mediestorm de siste åra - både da de annonserte at de ikke lenger var arbeidende medlemmer av kongefamilien, men også da de stilte opp på det svært kontroversielle intervjuet med TV-personlighet Oprah Winfrey.

Snaue to år etter «sjokkintervjuet» med talkshow-dronninga, stiller prins Harry og hertuginne Meghan på nytt foran kameraene, og lanserer sin egen dokuserie på strømmetjenesten Netflix.

TRAILER: Den mye omtalte «Harry & Meghan»-dokumentaren har premiere på Netflix 8. desember. Vis mer

Seks episoder slippes førstkommende torsdag, og ytterligere tre, kommer knappe ei uke seinere.

De første episodene av Netflix-dokumentaren fokuserer hovedsakelig på kjærlighetshistorien deres, men inkluderer også påstander om at kongehuset skal ha utlevert sensitiv informasjon om hertugparet til medlemmer av pressen, skriver The Times.

Raser mot påstandene

Den nyeste traileren av dokuserien, som ble sluppet mandag denne uka, viser at dokumentaren blant annet kommer til å dreie seg om hvordan ekteparet opplever at de har blitt behandlet av medlemmer av det britiske kongehuset.

Det har skapt furore blant tidligere og nåværende slottsansatte, og dryppstrømmen av påstander fra paret i forkant av premieren, har satt sinne i kok hos flere.

SPIDER-MAN-PRINS: Prins Harry får massiv ros etter sin videohilsen til veldedighetsorganisasjonen Scotty's Little Soldiers. Video: Scotty's Little Soldiers/Youtube Vis mer

Ifølge The Times, skal tidligere kongehusansatte nærmest «boble over av raseri». Det rapporteres også om at en tidligere ansatt, som hevder å ha blitt mobbet av hertuginnen, har oppfordret palasset til å ta et standpunkt og «avvise hertugparets løgner en gang for alle».

- Faren er at de kommer med anklager basert på teorier som ikke blir underbygget av noen konkrete bevis. I den siste traileren sier prins Harry at «ingen vet den fulle sannheten. Vi vet hele sannheten». De bruker alltid vage begreper som «min sannhet», men det er aldri noe konkret som blir sagt, uttaler en tidligere ansatt til The Times.

- Det er bare et spill for henne

Den ansatte mener også at hertuginnen har forsøkt å presse medlemmer av parlamentet til å bryte konfidensialitetsavtalen - noe som hadde medført rettslige steg og umiddelbar oppsigelse.

- Hun vet at vi ikke kan beskytte oss selv økonomisk ved å gå til retten, så hun fortsetter å presse på. Det hele er et spill for henne. Og hun elsker det.

ADVARTE PRINS HARRY: Thomas Markle Jr, bror til Meghan Markle, skal være med på «Big Brother VIP - Australia». Der sier han at han advarte prins Harry mot Meghan. Video Channel 7 Vis mer

Ansatte innad i kongehuset mener også at det er høyst usannsynlig at kongen eller prinsen av Wales kommer til å se serien - i stedet vil slottets første reaksjon være basert på at de ansatte ser de første episodene så snart de vises, og deretter utarbeider et orienteringsnotat som skal vurderes av senioransatte i husholdningen og kongefamilien.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer