Kong Charles og prins Andrew:

Raser mot kongen: «Bekymringsverdig»

Kong Charles og prins Andrew får gjennomgå på sosiale medier.

VIKAR: Prins Andrew er kongens lillebror, og kan steppe inn dersom kong Charles er syk eller ute av landet. Foto: Shutterstock/NTB
VIKAR: Prins Andrew er kongens lillebror, og kan steppe inn dersom kong Charles er syk eller ute av landet. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Selv konger kan trenge en vikar dersom man blir syk eller er ute av landet. I Storbritannia, der kong Charles (73) er monark, kan hans kone, dronning Camilla (75), samt de neste fire i arverekken over 21 år steppe inn i hans rolle ved behov.

I dette tilfellet er det kongens sønner, prins William (40) og prins Harry (38), i tillegg til broren prins Andrew (62) og hans datter, prinsesse Beatrice (34). Det skriver The National.

Faktumet at prins Andrew vil kunne vikariere for kongen, får nettet til å koke. På Twitter har flere uttrykt misnøye, og anklager nyinnsatte kong Charles for å ha utnevnt skandaleprinsen til hans eventuelle stand-in. Dette stemmer imidlertid ikke, ifølge Newsweek.

«Kong grettentryne»

I 2014 gikk det en sjokkbølge gjennom en hel verden da amerikanske Virginia Giuffre (39) hevdet at prins Andrew begikk flere seksuelle overgrep mot henne i 2001, da hun bare var 17 år gammel. Det vil si at hun var mindreårig etter amerikansk lov.

Han har også skapt overskrifter med sin kobling til den avdøde seksualforbryteren Jeffrey Epstein.

Prinsen har tidligere avvist anklagene. I starten av året meldte New York Times at prins Andrew og Giuffre hadde inngått forlik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer