Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Raser mot MGP-vinner: - Det blir totalt lavmål og forferdelig usmakelig

Nå er MGP-banning klaget inn til Kringskastingsrådet.

(Dagbladet): - Det handler ikke om religion eller prippenhet fra min side, men jeg synes det må være mulig å styre seg litt og si noe klokere når man vinner en konkurranse. Det ble brukt et ganske så kraftig banneuttrykk, og det blir totalt lavmål og forferdelig usmakelig etter min oppfatning, sier William Kristoffersen til Dagbladet.

Bassisten og frontfigur i Ole Ivars sikter til MGP-vinner Debrah Scarletts ordbruk etter at hun og Kjetil Mørland ble kåret som vinnere etter helgas Melodi Grand Prix. 

- Fy faen! ropte Debrah Scarlett, som egentlig heter Joanna Bussinger, på scenen da det ble klart at duoen vant.  

- Ødela opplevelsen Selv har Kristoffersen skrevet et innlegg på sin egen Facebook-konto, som til nå har fått stor oppmerksomhet, og mange tilbakemeldinger. Svært mange deler hans syn, mens andre mener at musikeren overdriver det hele. 

- Det sitter trolig flere hundretusen barn og ser på dette, og jeg hadde selv min datter på 11 år som satt og så på. Jeg tror det støter veldig mange mennesker, og jeg ble så irritert at det ødela den musikalske opplevelsen, sier han.

Selv mener han at ordbruken tok bort noe av underholdningsopplevelsen fra programmet.

- Overreagerer ikke Kristoffersen er heller ikke den eneste som har reagert på Scarletts måte å uttrykke seg på. Kringkastingsrådet har til nå mottatt to klager i forbindelse med saken.  

- Er din kritikk rettet mot NRK eller mot Debrah Scarlett?

- I utgangspunktet er det kritikk mot henne. NRK har ingen som helst mulighet til å styre hva som blir sagt på direkten. Kanalen har alltid vært flink med briefing, og hatt et skikkelig regelverk slik at det ikke skal oppstå noe tull, sier han og legger til:    

IKKE BEGEISTRET: William Kristoffersen mener Debrah Scarlett kunne spart seg for banningen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IKKE BEGEISTRET: William Kristoffersen mener Debrah Scarlett kunne spart seg for banningen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Om det ikke finnes en regel mot slikt ordbruk, så synes jeg imidlertid at kanalen bør ta forbehold neste år, og briefe deltakerne på hva man ikke kan si under sending. Jeg ser også at veldig mange er enig i mitt synspunkt utfra Facebook-posten, så jeg føler ikke at dette blir å overreagere.

Var tom for ord Debrah Scarlett ønsker ikke å kommentere denne saken overfor Dagbladet.

Hun sa til VG etter MGP-seieren at hun beklaget ordbruken på direktesendt fjernsyn.

- Det var sånn jeg følte ... jeg er en ung person. Og i en sånn situasjon — hva skal man si? Man er litt tom for ord også. Jeg forholdt meg ikke helt profesjonelt til det, sa hun.

- MISTER RESPEKT: Slik lyder meldingen som Kristoffersen la ut på Facebook. Foto: Skjermdump
- MISTER RESPEKT: Slik lyder meldingen som Kristoffersen la ut på Facebook. Foto: Skjermdump Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media