Kristin Gjelsvik:

Raser mot omstridt skjønnhetspulver

- Villeder norske forbrukere.

HARDT UT: Influenser Kristin Gjelsvik reagerer kraftig på at en rekke influensere reklamerer for et kollagenpulver som angivelig skal minske produksjonen av rynker. Produktet har ifølge flere eksperter ingen effekt. Foto/video: Nina Hansen / Dagbladet / Øystein Sæthre / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av mai skrev Dagbladet om at kollagenpulveret fra Oslo Skin Lab med navn «Oslo Skin Lab: The Solution» ble slaktet av eksperter. Med god hjelp av Norges største bloggere, reklamerer de for at pulveret «bidrar til å øke hudens elastisitet, samt glatte ut hud og gi mindre rynker».

På nettsida til Oslo Skin Lab, der produktet selges, oppgis det at kollagenpulveret «The Solution» skal gjøre underverker for huden. For øvrig er Oslo Skin Lab verken en fysisk klinikk eller et laboratorium.

- Dette er så kynisk. Det er biologisk umulig at pulveret leverer det produsentene lover. Det er bare tull og tøv. Dette er å lure forbrukerne, uttalte professor i molekylær ernæring, Bjørn Steen Skålhegg til Dagbladet i mai.

Nå tar influenser og toppblogger Kristin Gjelsvik (32) et knallhardt oppgjør med det mye omtalte kollagenpulveret fra Oslo Skin Lab.

- Jeg har lenge sittet og hatt lyst til å skrive om dette, men det har sittet litt langt inne da flere jeg ser opp til har reklamert for Oslo Skin Lab, sier hun til Dagbladet.

- Kjappe annonsepenger

Gjelsvik har tidligere vært en tydelig stemme i debatten om kroppspress og kirurgiske inngrep, og har aldri vært redd for å si hva hun mener om influensere som fronter skjønnhetsprodukter av ymse slag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer