Dag Sørås:

Raser mot uvaksinerte

Komiker Dag Sørås har lite til overs for dem som velger å ikke ta coronavaksinen.

FÅTT NOK: Komiker Dag Sørås er ikke redd for å såre dem han omtaler som «anti-vaxxere». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FÅTT NOK: Komiker Dag Sørås er ikke redd for å såre dem han omtaler som «anti-vaxxere». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Torsdag kveld kom regjeringen med en pressekonferanse som har snudd opp ned på julestemningen hos mange. Munnbindpåbud og krav om hjemmekontor i flere regioner er noe de fleste av oss ikke har savnet de drøye to månedene det norske samfunnet har vært åpent.

Det har også vært snakk om at kommunene kan begynne å ta i bruk coronapass, i tråd med den økende smittetrenden. Det er komiker Dag Sørås (43) positiv til, ifølge Nettavisen.

RASER: Vaksinemotstandere raser mot denne Tesco-reklamen. Video: Tesco. Reporter: Vegard Krüger Vis mer

Komikeren skulle nemlig i slutten av november ha et standup-show i Tromsø, som på det tidspunktet hadde et høyt smittetrykk. Kommunen vurderte dermed å ta i bruk coronapasset, slik at de kunne begrense smitten.

I forkant av showet tok 43-åringen til sine sosiale medier og skrev klinkende klart hva han mente:

«La det være klart - per nå blir det selvsagt show i Tromsø neste uke. Jeg er vaksinert, dere er vaksinert, og resten kan fucke off.»

Overfor Nettavisen forklarer han at han hadde fått flere spørsmål om showet ville bli avlyst, og skrev derfor denne uttalelsen i affekt.

Til Dagbladet forteller Sørås at han turnerte med soloshow store deler av pandemien, inkludert i tida før vi hadde vaksine klart.

- Da jeg skulle tilbake til Tromsø for noen uker siden, så jeg fram til et show under mer eller mindre normale omstendigheter, men en lokal smitteoppblussing gjorde at jeg fikk en del spørsmål om forstillingen ville bli noe av. I irritert affekt skrev jeg oppdateringen, og jeg antok at den ville provosere den faktaresistente nisjen av befolkningen. Noe som viste seg å stemme.

KRITIKK: Oskar Westerlin er tydelig misfornøyd med terningkastet han fikk av Dagbladets anmelder under «Norges nye megahit». Video: TV 2 Vis mer

- Surkuk

Ikke overraskende skapte innlegget sterke reaksjoner, og kommentarfeltet ble raskt omgjort til en arena for diskusjon.

Sørås angrer imidlertid ikke.

- Jeg står fortsatt for det, til tross for at det ikke er en produktiv tilnærming til meningsmotstandere. Av og til er det på sin plass å bare være surkuk, sier han til Nettavisen.

Sørås forklarer videre til Dagbladet at han heller gjerne foretrekker coronapass framfor halvtom sal på showene.

- En generell og utstrakt bruk av coronapass har jeg innsigelser mot, på samme måte som jeg brukte en hel episode av podkasten min «Debrief med Dag Sørås» til å forklare hvorfor jeg var kritisk til den opprinnelige Smittestopp-appen. Men det er viktig å understreke at coronapass ikke ekskluderer de ikke-vaksinerte - om de kan dokumentere gjennomgått sykdom eller en nylig negativ test, er de like velkomne som resten av befolkningen. Om det er for mye å be om, kan de, med all respekt, fucke off.

Malin Nesvoll, best kjent som «Makeupmalin», fikk corona i 2020, og én ting sliter hun fortsatt med. Video: Celina Morken, reporter: Thea Hope Vis mer

- Hva tenker du om dem som velger å ikke ta vaksinen?

- Basert på tilbakemeldingene i innboksen min er det stort sett en trist gjeng med grunnleggende mangel på forståelse, ikke bare av vaksiner, men også virus. De ligger generelt på et presisjonsnivå hvor de mener vaksiner kan sammenlignes bleier, og at ingen bruker bleier for å hindre at andre driter i buksa. Ironien i at dette er at retorisk avføring ikke ser ut til å plage dem nevneverdig.

Komikeren mener at de nye tiltakene, som ble lagt fram under regjeringens pressekonferanse torsdag, vitner om politisk press og hastverksarbeid.

- Så langt vet jeg ikke om det er noe som tilsier at den nye varianten forsvarer alle de inngripende tiltakene vi ser i for eksempel Oslo. Bare fordi jeg anerkjenner vaksiners relative trygghet og effekt, betyr det ikke at jeg sluker rått hva enn som innføres av tiltak. Det er også dypt forstyrrende når lokalpolitikere i Bergen sier de vil komme med tiltak for å «sende et signal til befolkningen». Da er vi langt utenfor det som er proporasjonalt.

Avslutningsvis påpeker komikeren at han er villig til å endre synspunkt på alt han har sagt, da han er åpen for at han kan ta feil.

- Men at vaksine er å foretrekke framfor covid-19, er hevet over enhver jævla tvil, slår han fast.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer