REAGERTE MED SJOKK: Da «Top Model»-dommer Jonas Hallberg fikk se hva jentene hadde gjort med villaen de bor i, ble han sjokkert. Han forteller at skadene er for over 100 000 kroner. Video: FEM Vis mer Vis mer

«Top Model» 2016:

Raserte «Top Model»-villaen for 100 000 kroner: - Katastrofalt

Den svenske dommeren var ikke blid med jentenes «svinesti»

Nok ei uke av «Top Model» er i gang for fullt, og i torsdagens episode kommer den svenske dommeren Jonas Hallberg innom huset der jentene bor.

Årets jenter er fra både Sverige, Danmark og Norge, og dommerpanelet representeres på lik linje av dommere fra de tre landene.

Han får seg et stort sjokk når han ser hva jentene har stelt i stand i villaen, som egentlig skal være i topp stand.

I stedet er vinduer knust, badekaret tett, gulvet ripet opp og dører smadret. Det får stylisten, som i år dømmer den skandinaviske versjonen av programmet, til å fly i flint.

- Katastrofe

- Fy faen, jeg ble så jævlig forbanna, forteller stylisten etter å ha sett huset.

Jentene tar han på omvisning gjennom villaen, som nå bare omtales som en «svinesti» av svensken.

Han får se at det har slått sprekker i et vindu inne i huset, at gulvet er ripet opp av høye hæler flere steder og at kjøkkenet er fylt til randen med søppel og oppvask.

- Dette er en katastrofe. De er liksom mine «Top Model»-babes, hva holder dere på med? spør Jonas retorisk da han ble intervjuet om hvordan han opplevde huset.

Skadene huset ble påført av jentene ville det koste over 100 000 kroner å fikse, ifølge dommeren. Det hadde aldri latt seg gjøre på oppdrag i utlandet.

ØDELEGGELSER: Den svenske programlederen Jonas Hallberg ble sjokkert da han fikk se hvordan jentene hadde behandlet «Top Model»-huset.
 Foto: FEM
ØDELEGGELSER: Den svenske programlederen Jonas Hallberg ble sjokkert da han fikk se hvordan jentene hadde behandlet «Top Model»-huset. Foto: FEM Vis mer

- Hadde det her vært et modelloppdrag, hadde kundene kastet vekk jentene med en gang. Sånn her kan man ikke oppføre seg, forteller han i klippet.

Marianne Aambø i Discovery opplyser overfor Seoghør.no at regningen for skadene ble tatt av produksjonsselskapet.

- Det fikk ingen konsekvenser for deltakerne, annet enn at de ble fulgt opp enda tettere med tanke på ryddig og renhold, skriver hun i en tekstmelding.

Vil vise sunne forbilder

Denne sesongen har konseptet valgt å satse på en annerledes type jente enn hva foregående sesonger har søkt etter.

Poenget var å fronte et sunt kroppsideal, ifølge Discovery.

Programmet fikk imidlertid kritikk for å omtale jentene som «formfulle», da de fleste brukte størrelse 38 i klær. En av dem som reagerte på dette var professor ved Idrettshøgskolen, Jorun Sundgot-Borgen.

Det å kalle kvinner som bruker størrelse 38 og 40 for formfulle er ganske ekstremt. Dette er svært uheldig og enda en bekreftelse på hvor ekstremt fokuset på kropp har blitt, sa hun til Dagbladet.

Mediesjef i Discovery, Hanne McBride, ble overrasket over kritikken mot programmet.

- Vi definerer ikke størrelse som verken positivt eller negativt i vårt program, men konstaterer at den tradisjonelle modellverdenen opererer med idealer som for de aller fleste jenter er helt uoppnåelige, fortalte McBride og fortsatte:.

- Vi har vært tydelige i vår kommunikasjon rundt dette programmet at det handler om at kvinner er vakre i virkeligheten, så vel som i modellverden, helt uavhengig av farge, fasong og størrelse, sa hun.

Saken ble først publisert på Seoghør.no.