Prins Harry og Meghan Markle:

Rasismekritikk, rehab og sexskandaler. Slik har prins Harry gått fra skandaløs til gentleman

«Ingen» hadde sett for seg at partyprinsen skulle slå seg til ro.

FLERDIMENSJONAL: Prins Harry ble i sin ungdom kjent som litt av en partyprins, og skapte gjerne presseoppslag med utagerende festning, modellkjærester og internasjonale reiser. Mye har skjedd siden den gang. Foto: NTB scanpix
FLERDIMENSJONAL: Prins Harry ble i sin ungdom kjent som litt av en partyprins, og skapte gjerne presseoppslag med utagerende festning, modellkjærester og internasjonale reiser. Mye har skjedd siden den gang. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ti på halv fem om ettermiddagen den 15. september i 1984 kunne prins Charles og Diana av Wales glede seg over en familieforøkelse. Prins Henry hadde kommet til verden.

Han skulle seinere bli kjent som prins Harry (33) rundt om i verden, og i tenåra levde han utagerende med festing, modellkjærester og reising, som resulterte i ukentlige skandaløse presseoppslag. Hvorvidt han var den verste i vennegjengen blir det fortsatt sådd tvil om, men på grunn av hans status som potensiell tronarving, var det få som lot partyprinsens oppførsel gå forbi i stillhet.

Den raffinerte, dresskledde mannen som mandag annonserte at han skal gifte seg med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (36), står i sterk kontrast til han som i 2005 kledde seg ut som nazist.

Slik gikk prins Harry fra å være kongehusets svarte får og uslåelige ungkar til å bli gentlemannen som sjarmerte en amerikansk stjerne i senk.

Tragisk start

Prinsens ble døpt Henry Charles Albert David, og vokste opp i rolige omgivelser i London. Da han ble født, var han tredjemann i arverekken til den britiske tronen - rett bak storebroren William og faren, prins Charles.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer