«Luksusfellen»:

Raste ned i vekt etter brudd

Har gått ned hele 29 kilo siden mars.

UGJENKJENNELIG: Slik ser ikke Joacim Bjørnsen ut lenger. Foto: Viaplay
UGJENKJENNELIG: Slik ser ikke Joacim Bjørnsen ut lenger. Foto: Viaplay Vis mer
Publisert

Joacim Bjørnsen (26) var deltaker i årets andre episode av «Luksusfellen». Han deltok sammen med daværende kjæreste Julie Kittelsen (27) og de overrasket ekspertene med forbruket sitt.

- Det er i rekordsjiktet i «Luksusfellen», sa ekspert Magne Gundersen da de oppdaget at det tidligere paret brukte svimlende 15000 kroner i måneden på mat.

Nå er det imidlertid noe helt annet som vekker oppsikt: Bjørnsen har ikke bare tatt kontroll over økonomien sin, men har også lagt om livsstilen.

Til Dagbladet forteller han at han begynte å trene og spise bedre i mars og kan røpe at han på drøyt seks måneder har gått ned 29 kilo.

VEKTRAS: Robert «Norwayrob» Scott raste ned i vekt og ble ikke kjent igjen av barna sine etter oppholdet på «Farmen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Begynte å trene etter bruddet

I etterkant av «Luksusfellen» kom nyheten om at det hadde blitt slutt mellom Bjørnsen og Kittelsen. Overfor Dagbladet kan 26-åringen røpe at det var etter bruddet han begynte å trene.

- Mye av endringen starta da jeg og Julie gikk fra hverandre, i alle fall med treninga. Jeg har aldri sett på meg selv som en bra person eller en som er høy på seg selv, jeg har alltid sett ned på meg selv, sier Bjørnsen og fortsetter:

- Det var Julie som hjalp meg å komme meg opp, så jeg fant ut at jeg måtte gjøre noe for å klare å bygge meg selv opp igjen. Der har treninga hjulpet meg aller mest. Hadde ikke Julie og jeg gått fra hverandre hadde jeg aldri begynt å trene.

105 KILO: Dette er Joacim Bjørnsen i 2021, før han begynte å trene. Han opplyser til Dagbladet at han veide rundt 105 kilo på denne tida. Foto: Privat
105 KILO: Dette er Joacim Bjørnsen i 2021, før han begynte å trene. Han opplyser til Dagbladet at han veide rundt 105 kilo på denne tida. Foto: Privat Vis mer

Bjørnsen røper også at han alltid har slitt med dårlig selvtillit og at han alltid har vært en større person. Han forteller at det ble vanskeligere å gjennomføre jobben som murer og ville gjøre noe med det.

- Nå er jobben lettere å utføre, det er ikke så tungt lenger for ryggen eller knærne, sier han.

HALVVERT VEKTA: June Shannon, bedre kjent som Mama June (37), ble kjent gjennom familiens reality-program «Here Comes Honey Boo Boo». I en ny serie skal hun avsløre sin nye kropp og livsstil, etter å ifølge barna hennes ha gått fra å veie 200 kilo til nærmere 70 på bare noen år. Video: Youtube / Entertainment Tonight Vis mer

Holdt på motivasjonen

Bjørnsen forteller at han har trent hver dag siden mars. Nå har han gått ned fra 36 i fettprosent til 18,4 og har bestemt seg for å legge inn hviledager. Dette gjør han fordi han skal bygge opp musklene i kroppen.

- Hvordan har du holdt på motivasjonen?

- Det var veldig tungt i starten, men det å vite at om jeg fortsetter så vil det bli bedre har hjulpet. Jeg ga det noen uker i starten, så begynte jeg å lese om kosthold på internett og regna ut hvor mange kalorier jeg skal ha i meg om jeg skulle gå ned i fettprosent. Det har jeg prøvd å holde hele veien og etter tre uker merka jeg store endringer på vekt, kropp og klesstørrelse. Det gikk fort!, forklarer Bjørnsen.

Til tross for at han har klart å holde seg til treningen sin og hatt et sunt kosthold har ikke dette kommet uten utfordringer.

- Den psykiske delen har vært veldig utfordrende. Jeg har slitt med dårlig selvtillit og selvbilde, så da jeg trente følte jeg at alle så på meg. Men jeg lærte fort at folk ikke brydde seg om hva jeg gjorde i det hele tatt. Og de som har brydd seg har kommet bort for å vise meg triks om hvordan man bør gjøre øvelser riktig, og jeg er bare takknemlig for det.

IKKE RELEVANT: De norske håndballjentene reagerer på at vekten til spillerne ble vist på TV-skjermen før de første kampene i VM. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Godt treningsmiljø

26-åringen beskriver miljøet på treningssenteret sitt, Mudo Gym i Stavern, som inkluderende.

- Jeg har forstått at mange av de på treningssenteret tenker at dersom det kommer en person som har litt runde kanter så syns de bare det er bra. Alle må starte et sted og ingen skal bli sett ned på, på treningssenteret. Alle er velkommen uansett, forteller Bjørnsen engasjert til Dagbladet og fortsetter:

- Der jeg trener er de opptatt av at her skal vi ikke dømme noen. Uansett om man er stor, tynn, maskulin eller ikke så maskulin så skal man ikke dømme. Det er et veldig støttende og fint miljø.

29 KILO SENERE: Slik ser Bjørnsen ut i dag, etter å ha lagt om livsstilen. Foto: Privat
29 KILO SENERE: Slik ser Bjørnsen ut i dag, etter å ha lagt om livsstilen. Foto: Privat Vis mer

- Jeg skal være singel

Etter måneder med hard jobbing har Bjørnsen fått lønn for strevet. Helsa er bedre enn noensinne, han syns det er enklere å gjennomføre jobben sin. Men er selvtilliten og selvfølelsen bedre?

- Jeg veit ikke. Jeg veit ikke enda, jeg ser på meg selv som en bedre versjon av meg selv, det gjør jeg. En som er sunnere og tar kroppen sin mer på alvor, sier han til Dagbladet.

Framover skal han fortsette å prioritere seg selv og er ikke på utkikk etter kjæreste.

- Jeg skal være singel, det skal være fokus på meg selv og å rette opp livet totalt. Økonomien skal være hundre prosent på stell før jeg vil finne en ny kjæreste. Forhold er ikke det jeg leiter etter.

Avslutningsvis har Bjørnsen et råd til de som skulle ønske å legge om livsstilen:

UGJENKJENNELIG: Popstjernen er nesten ugjenkjennelig etter dette. Video: Instagram @brianmcfadden123 Vis mer

- Aldri vær for hard mot deg selv, det er viktig. At man ikke er for hard mot seg selv, og alltid tenker på at i morgen kommer uansett en ny dag. Det du ikke klarte å oppnå i dag kan du uansett oppnå i morgen, sier han og legger til:

- Husk at dette er deres kropp og dere skal være stolte av kroppen dere har. Ingen er like og hver kropp er spesiell! Ikke vær for hard mot dere selv og aldri glem å gi dere selv en god klapp på skulderen når det trengs.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer