Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

René Dif fra Aqua:

Raste ned i vekt

- Folk jeg kjenner går rett forbi meg.

STOR ENDRING: Aqua-stjerna René Dif har lagt om livsstilen og har rast ned i vekt. Endringen er så stor at han nå ikke lenger blir gjenkjent på gata. Her besøker han Taj Mahal sammen med kjæresten Linet Jo. Skjermdump: Instagram
STOR ENDRING: Aqua-stjerna René Dif har lagt om livsstilen og har rast ned i vekt. Endringen er så stor at han nå ikke lenger blir gjenkjent på gata. Her besøker han Taj Mahal sammen med kjæresten Linet Jo. Skjermdump: Instagram Vis mer

Aqua-stjerna René Dif (52) er ikke til å kjenne igjen. Det siste året har han lagt seg i hardtrening, og snudd totalt om på livsstilen - noe som har resultert i en kraftig vektnedgang.

- Det er så vilt, men jeg har nå flere ganger opplevd at folk jeg kjenner bare går rett forbi meg. De kjenner meg ikke igjen etter at jeg gikk ned i vekt, forteller han til Ekstra Bladet.

Selv beskriver han endringen han har gjennomgått som en «transformasjon». Etter å ha sett et bilde av seg selv fra ei tid tilbake, tenkte han nemlig at noe måtte gjøres.

Håper på en sixpack

Startvekten var på 123 kilo, og Dif «så ut som en bowlingkule i ansiktet», for å bruke hans egne ord. I dag trener han mellom fire og seks dager i uka hos en personlig trener, i tillegg til å trene på egen hånd på fridager.

HAR VÆRT SJUK: Lene Nystrøm slet med spiseforstyrrelser i flere år. - Nå er det ca 18 år siden jeg hadde mitt siste tilbakefall, sier hun i «Hver gang vi møtes». Video: TV 2 Vis mer

Men målet er ikke et tall på en vekt.

- Det hadde vært kult å få sixpack, som de unge har. Men det er vanskelig når man er 52, sier han, og legger til at målet er å komme i så god form som mulig, og bli der.

View this post on Instagram

Have a great Sunday 💪 working hard all everyday

A post shared by #officialrenedif (@officialrenedif) on

Han har også opplevd flere helsefordeler ved å begynne å trene.

- Jeg har fått mer overskudd og det er mye lettere å holde fokus. Jeg kan plutselig gjøre tusen ting. Hvis jeg hadde visst hva det gjorde for meg, hadde jeg begynt for 30 år siden.

I tida framover har han planer om å gi ut treningsdagboka si, samt dele videoer av sitt eget prosjekt på Youtube, i håp om å inspirere andre.

ENDRET LIVSSTIL: René Dif hevder han «så ut som en bowlingkule i ansiket» før han endret livsstilen. Her er han fotografert i 2017, i forbindelse med comeback-turneen til Aqua. Foto: NTB scanpix
ENDRET LIVSSTIL: René Dif hevder han «så ut som en bowlingkule i ansiket» før han endret livsstilen. Her er han fotografert i 2017, i forbindelse med comeback-turneen til Aqua. Foto: NTB scanpix Vis mer

Økonomisk motgang

Helsa er ikke det eneste som er blitt bedre for Dif i det siste. I sommer kunne danske Se og Hør avsløre, etter å ha gransket tallene fra Difs selskap Dif Holding, at årevis med økonomisk motgang nå hadde snudd.

Åra etter suksessen med popgruppa har nemlig vært alt annet enn en dans på roser for Dif, som i en årrekke har slitt med økonomien.

SUKSESS: «Aqua» gjorde stor suksess på slutten av 90- og begynnelsen av 2000-tallet. Siden den gang har René Dif slitt mye med økonomien, men nå opplever han medgang på flere fronter. Her er gruppa avbildet i 1998. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: «Aqua» gjorde stor suksess på slutten av 90- og begynnelsen av 2000-tallet. Siden den gang har René Dif slitt mye med økonomien, men nå opplever han medgang på flere fronter. Her er gruppa avbildet i 1998. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For å livnære seg har den tidligere stjerna, som i 2003 ble dømt for vold mot sin ekskjæreste, prøvd å selge mat. Han åpnet i 2006 en restaurant i København. Den gikk konkurs etter kort tid. Etter det forsøkte han å selge hamburgere fra en bil på festivaler og rundt om i København, uten at det førte til noen stor økonomisk gevinst.

Det danske ukebladet skrev at den økonomiske medvinden skyldes at aksjeselskapene Vandforsyningen AS og WaterWorks Music, som han eier sammen med norske Lene Nystrøm (45) og danske Søren Rasted (50), i fjor hadde knallår.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!