Einar Tørnquist:

Reagerer: - Går fort 10 000

Einar Tørnquist reagerer på prisene i den kjente Dyreparken i Kristiansand.

SOMMERFERIE: Einar Tørnquist er klar for ferie, men han syns imidlertid ferien ble dyr. Foto: Tor Skaar
SOMMERFERIE: Einar Tørnquist er klar for ferie, men han syns imidlertid ferien ble dyr. Foto: Tor Skaar Vis mer
Publisert

Sommerferien er i gang for fullt, og selv om mange har gledet seg til å sette seg på et fly til varmere strøk har komiker og TV-profil Einar Tørnquist (40) andre planer.

Han har bestilt billetter til Dyreparken med overnatting, badeland og Kaptein Sabeltann-show - og da røyk feriebudsjettet.

- Det er et godt tilbud, sier Tørnquist og legger til at flere av familiens beste dager har vært i nettopp Dyreparken.

ADVARER: To store hunder av typen Kaukasisk ovtcharka har stukket av i Porsgrunn, og vært i konfrontasjon med en annen hundeeier. Jan Thomas gikk mandag morgen ut på Instagram for å advare eventuelle hundeiere som befinner seg i området. Vis mer

Likevel skulle han gjerne sett at det var billigere å tilbringe en dag i den kjente parken i Kristiansand.

Overfor Nettavisen forteller Tørnquist at han ikke råd til noe mer i sommer, ettersom han skal tilbringe én dag i Dyreparken.

- Dersom man er fire stykk som skal reise med full pakke går det fort 10 000 kroner, forteller programlederen til Dagbladet.

Han legger til at han også er klar over at det finnes mange norske barnefamilier som ikke har råd til å besøke en av Norges største feriedestinasjoner - nettopp på grunn av høye priser.

RUMPA BAR: Einar Tørnquist er sikker på at han er ferdig med sin karriere etter dette innslaget i «Kongen befaler». Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

Rekordår

Selv reiser Tørnquist til Dyreparken sammen med kjæresten Linn Bjølsen og deres eldste barn Solveig (5).

I fjor var det godt over én million personer som tok turen til Kristiansand Dyrepark. Det utgjorde at selskapet endte med et resultat på elleville 89,6 millioner kroner før skatt.

Aldri før har selskapet hatt et større overskudd. Det kommer fram i parkens årsregnskap for 2021.

Tørnquist sier han ikke vil kommentere noe konkret om dyreparkens overskudd.

- På generelt grunnlag så tenker jeg det er hyggelig at de som har stort overskudd kan vurdere å la det komme kundene til gode. Enten i form av tilbud eller lavere priser, sier Tørnquist.

TÅREVÅTT: Det blir følsomt for den populære duoen Jan Thomas og Einar Tørnquist når de drar på fotballkamp i England. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

- Gjort små justeringer

Dagbladet har vært i kontakt med Anniken Bjørnstad Schjøtt, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Dyreparken, som har blitt framlagt Tørnquists kritikk. Hun er imidlertid ikke enig i at det er så dyrt.

- Å tilbringe én dag i Dyreparken i juli koster en familie på fire 2646 kroner i inngangsbilletter. Dette er for tilgang til både Dyreparken og Badelandet, altså to separate parker, forklarer hun.

Til rekordoverskuddet har hun følgende å si:

- 2021 var var et rekordår for oss, da mange var på Norgesferie. For sommeren i år ser vi at reisevanene er mer lik 2019. Vi har gjort små prisjusteringer på inngangsbillettene våre fra i fjor til i år. Justeringen vår ligger på linje med øvrige prisjusteringer i samfunnet.

Harry Styles holder konsert i Telenor Arena fredag 1. juli, og kommenterer skytingen som kostet to personer livet i Oslo sentrum lørdag 25. juni. Video: Sigrid Hvidsten Vis mer

Flere grunner til Norgesferie

Dyre billetter til Dyreparken er likevel ikke den eneste grunnen til at familien på fire har valgt å bli i Norge denne sommeren.

- Små barn som står i lange køer er ikke det jeg ser på som en del av en god ferie, sier tobarnsfaren, som derfor har valgt å holde seg borte fra den lange passkøen.

FØRSTE DANS: Fredag 17. juni fikk Petter sin Vendela. Her danser de sin første dans. Video: TV 2/Jenny Emilie Aas. Vis mer

Tørnquist og Bjølsen har også sønnen Willy som fyller to år i august.

Resten av ferien skal familien tilbringe på en leid hytte i Tørnquists hjemsted, Stokke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer