«Luksusfellen»:

Reagerer med vantro på parets pengebruk

«Luksusfellen»-ekspert Magne Gundersen blir sjokkert over paret fra Hitra i kveldens episode.

GÅR I MINUS: Espen Jektvik og Rose Mari Fløan går 28 500 kroner i minus hver måned. For å betale ned på gjelden låner de penger, noe som ikke er veldig smart, ifølge «Luksusfellen»-ekspert Magne Gundersen . Video: TV3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Luksusfellen»-ekspertene Magne Gundersen (56) og Cecilie Lynum (52) tar i kveldens episode av TV3-programmet turen til øya Hitra utenfor Trondheim, der paret Espen Jektvik (27) og Rose Mari Fløan (20) er bosatt.

Etter årevis med et ellevilt overforbruk, sponset av forbrukslån, står paret i fare for å miste huset, som er Jektviks barndomshjem.

Jektvik kjøpte huset da han var 22 år gammel, og det er brukt mye tid og penger på oppussing. 27-åringen anslår at han har brukt rundt 500 000 kroner på dette, og kan fortelle at det meste er betalt på avdrag og kreditt.

I tillegg har 27-åringen kjøpt en rekke andre ting på kreditt, som blant annet en 56 tommer TV, en splitter ny sofa og et rom fullt av verktøy.

Jektvik kan fortelle til forbrukerøkonom Magne Gundersen at det stort sett går en dag eller to etter at lønnen er inne på konto før det igjen er tomt, noe som får Gundersen til å få hakeslepp.

Prioriteringer

Magne Gundersen forteller til Dagbladet at han fikk et veldig godt førsteinntrykk av det unge paret, og påpeker at det var et nydelig par.

- Jeg møtte Espen, som tjente veldig godt uten utdannelse, men som brukte mye penger uten å tenke seg om, sier Gundersen, og legger til at mennesker som tjener godt ofte kan bruke mye penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer