Durek Verrett:

Reagerer på coronautspill

Ekspert tror ikke Durek Verrett ble spesielt syk av coronasmitten.

SMITTET: Det var i en livesending på Instagram at Durek avslørte at han har hatt corona. Foto: Rodin Eckenroth/Getty Images.
SMITTET: Det var i en livesending på Instagram at Durek avslørte at han har hatt corona. Foto: Rodin Eckenroth/Getty Images. Vis mer
Publisert

Det er ikke sjeldent at prinsesse Märta Louises (50) forlovede, Durek Verrett (47) skaper oversskrifter. Nå har hans siste uttalelse om sin egen coronasmitte fått eksperter til å heve øyenbryna.

I en livesending på Instagram uttalte den selvutnevnte sjamanen nemlig at han ikke tok imot legehjelp, og at en spesiell medaljong hjalp han med «å få ut giften fra systemet sitt»

OPPRØRTE: Durek Verrett og Märtha Louise fortalte om motstanden de har møtt etter at de annonserte forlovelsen. Video: Instagram/@shamandurek Vis mer

Smitten skal han ha pådratt seg under norgesbesøket i juni, i anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag.

- Legene sa jeg måtte ta alle disse «kjemikaliene», de ville jeg skulle bruke en pustemaskin, og alt sånt. Jeg sa «nei!», fordi åndene sa jeg «hadde det jeg trengte for å komme meg gjennom dette», sa Verrett under livesendingen på Instagram.

Saken ble først omtalt av Se og Hør.

Professor og immunolog ved institutt for medisinske basalfag ved Universitetet i Oslo, Anne Spurkland, sier de fleste av oss takler coronasmitte uten legehjelp.

Hun tror uttalelsen til Verrett egentlig handler om en forskjell mellom USA og Norge, og hvordan vi tar i bruk helsevesenet.

DUREK: I andre episode av «Helt Harald» forteller prinsesse Märtha Louise om hvordan hun møtte sjaman Durek. Vis mer

- De fleste av oss ville nok bare holdt seg hjemme hvis man fikk påvist smitte, fremfor å oppsøke lege. Og heller pleid oss selv med te og honning, eller hva enn det skulle være som er til trøst, sier hun og legger til:

- Jeg drikker te, mens Durek bruker en spesiell medaljong for å føle seg bedre.

Spurkland er av den oppfatning at 47-åringen egentlig ikke var spesielt påvirket av corona.

- Hadde han vært alvorlig syk ville han tatt imot legehjelp tror jeg.

FORLOVET: 7. juni kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise hadde forlovet seg med Durek Verrett, og dagen etter uttalte datteren Leah Isadora Behn seg for første gang om forlovelsen. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Katrine Bjelke Vis mer

Da Dagbladet tok kontakt med assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Nakstad (47), for å høre hva han tenkte om uttalelsen til Verrett, hadde han følgende å si i en SMS:

- Sammenhengen mellom sykdommen og viruset samt hvordan viruset endrer seg gjennom mutasjoner, er særdeles godt dokumentert. Det er kanskje det mest gjennomanalyserte viruset vi har hatt i historien.

Durek Verrett har så langt ikke svart på Dagbladets hendvendelse i saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer