Dronning Margrethe:

Reagerer på dronningas fravær

Dronning Margrethe er som sunket i jorda når kronprinsesse Victoria og prins Daniel besøker Danmark.

FRAVÆRENDE: Dronning Margrethe skal ikke møte kronprinsesse Victoria og prins Daniel når de denne uka besøker Danmark. Foto: NTB Scanpix
FRAVÆRENDE: Dronning Margrethe skal ikke møte kronprinsesse Victoria og prins Daniel når de denne uka besøker Danmark. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag mottok danskene storfint besøk, da kronprinsesse Victoria (42) og prins Daniel (46) innledet sin tre dager lange visitt i nabolandet.

På tapetet står blant annet et besøk i FN-byen i den danske hovedstaden, samt møter med flere av landets næringslivstopper.

Men én ting skiller denne ukas kongelige besøk fra de fleste andre i Danmark, nemlig at dronning Margrethe (79) selv slett ikke er til stede. Og ikke nok med det. Hvor dronninga faktisk befinner seg i denne perioden, er heller ikke offentlig kjent.

Overrasket

Under det svenske kronprinsparets Danmarks-besøk, er det kronprins Frederik (51) og kronprinsesse Mary (47) som er offisielt vertskap.

Ifølge Expressen har det kongelige besøket flere dimensjoner. På den ene siden handler besøket om å både skape og ivareta den nære diplomatiske relasjonen mellom Sverige og Danmark.

På den andre siden handler besøket om å skape et tettere bånd mellom tronarvingene, som tross alt skal overta tronen i hvert sitt skandinaviske kongedømme.

Til tross for at den sistnevnte dimensjonen langt på vei forklarer hvorfor dronninga ikke er til stede denne uka, klarer likevel ikke den danske kongehuseksperten Sebastian Olden-Jørgensen å legge skjul på at Margrethes fraværenhet gjennom hele besøket er spesielt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer