- DET ER MOBBING: Erlend Elias Bragstad mener Frank Løkes uthenging av «Skal vi danse»-dommerne er mobbing. Han sammenlikner Løkes sosiale medier vaner med Donald Trump. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet / Christian Roth Christensen, Dagbladet
- DET ER MOBBING: Erlend Elias Bragstad mener Frank Løkes uthenging av «Skal vi danse»-dommerne er mobbing. Han sammenlikner Løkes sosiale medier vaner med Donald Trump. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet / Christian Roth Christensen, DagbladetVis mer

Erlend Elias om «Skal vi danse»-bråket:

Reagerer på mobbebråket: - Lirer av seg dritt

Erlend Elias Bragstad er lei av Frank Løkes stunt i sosiale medier.

De siste dagene har det utartet en bitter krangel i sosiale medier mellom Frank Løke (38) og «Skal vi danse»-dommer Tore Petterson (39), etter at førstnevnte valgte å henge ut samtlige dommere i danseprogrammet tidligere denne uka.

Selv hevdet Løke at det hele var ment som et humoristisk innlegg, men så ikke humoren da Petterson svarte tilbake med samme mynt - og oppfordret Løke til «å heller bruke statusen sin på å forebygge mobbing, enn å legalisere det».

- Jeg synes det er hårreisende at en dommer i «Skal vi danse» henger ut en av deltakerne som en mobber på grunn av et humoristisk innlegg, hadde Løke å si om innlegget til Petterson da Dagbladet kontaktet ham tirsdag.

Om hva som anses som mobbing eller ei, er de ovennevnte foreløpig ikke blitt enig om. Uttalelsene til Løke blir imidlertid ikke støttet opp av hans tidligere TV-kompanjong Erlend Elias Bragstad (36). Løke feier på sin side kritikken under teppet.

Full krangel

Bragstad og Løke fikk mye oppmerksomhet da de deltok i den andre sesongen av «Farmen kjendis», som ble vist på TV tidligere i år.

Inne på realitygården ble det ofte krangling mellom de to, ofte på bakgrunn av at de var uenige om hverandres lederstil i rollen som storbonde.

«FARMEN-NACH»: Hva er de største snakkisene fra denne ukas «Farmen kjendis»? Og hvorfor i alle dager valgte Erlend Elias Bragstad (35) å trekke seg brått fra programmet? Vi har sistnevnte, sammen med tidligere «Farmen kjendis»-profil Tore Petterson, i studio. Video: Per Ervland Vis mer

Krangelen, som blant annet endte med at Bragstad stormet ut av «Farmen»-settet i protest, fortsatte også utenfor gården der stylisten opplevde å selv bli hengt ut av Løke på Instagram.

I et Instagram-innlegg postet av Frank Løke i januar, som i etterkant har blitt slettet, sammenliknet Løke Erlend Elias' lederstil med Nord-Koreas diktator Kim Jong-un.

Den gang ringte Bragstad til Løke for å gi ham klar beskjed om at dette var noe han måtte spare seg for.

- Da fikk jeg også svaret om at det bare var humoristisk ment, og at jeg måtte se humoren i det, forteller kjendisstylisten til Dagbladet i dag.

Det «humoristiske» innlegget fortsatte imidlertid sin vante gang i sosiale medier, spesielt etter at Løke kom med denne «unnskyldningen»:

«Jeg ønsker å komme med en beklagelse til den nordkoreanske politiske og militære lederen Kim Jong-un. Det var ikke meningen å sammenlikne deg med Erlend Elias Bragstad. Det var å tråkke langt over streken», skrev han blant annet.

Saken fortsetter under:

- Enig med Tore

Til Dagbladet forteller Bragstad at han synes det Løke har skrevet de siste dagene er for drøyt.

- Jeg er enig med Tore. Frank har mange som ser opp til ham, og han når ut til mange i sosiale medier. Han bør derfor bruke stemmen sin til noe annet enn å henge ut folk på Instagram, mener han, og sammenlikner Løke med USAs omdiskuterte president.

- Han er litt som Donald Trump. Lirer av seg dritt i sosiale medier uten å tenke seg om. Det bør han holde seg for god for.

Selv om Løke selv hevder at det hele er humoristisk ment, synes Bragstad at innlegget til Løke er mobbing.

SKAL VI DANSE: Dagbladets reporter Fanny intervjuer de nye «Skal vi danse»-deltakerne om både det ene og det andre. Video/klipp: Emilie Rydning Vis mer

- Hadde han vært en komiker og tegnet en karikaturtegning hadde det vært noe annet, men han sammenlikner dommerne med teite tegneseriefigurer. Dette er bare bitterhet, sier den tidligere «Farmen Kjendis»-deltakeren og legger til:

- Vi kan ikke være flinke i alt, og verken jeg eller Frank blir noen proffdansere. Vi er kanskje like på én ting i livet, og det er at vi begge er stive som stokker.

Lett å bli såret

I likhet med Løke, vet Bragstad godt hvordan det er å delta i det populære danseprogrammet «Skal vi danse». Han var nemlig med som deltaker i fjor, og kan relatere seg til Løke på flere punkter.

- Jeg har jo også selv opplevd å få dårlig tilbakemelding fra dommerne i «Skal vi danse». Og det er klart man blir såra når man står midt oppi det. Man trener hardt og er i en boble, og vil jo gjerne få honnør for sin innsats - for man gir jo alt, sier Bragstad.

Den gang gikk også han ut mot en av dansedommerne, og reagerte på det han mente var ufortjent dårlige tilbakemeldinger og poeng.

- Man merker veldig godt om man blir likt eller ikke av dommerne. De er jo bare mennesker de også, og de klarer ikke å være nøytrale hele tiden. Men de er nok så profesjonelle som de kan være i en slik setting, sier han.

Saken fortsetter under:

SØSTRENE OM FRANK: Heidi og Lise Løke overrasket i «Skal vi danse». Samtidig avslørte de mye om broren Frank. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

- Satire er vanskelig

At krangelen mellom Petterson og Løke har fått så mye oppmerksomhet skjønner ikke Frank Løke noe av. Han mener at de som reagerer på innlegget på Instagram, ikke skjønner satire.

- Alt er jo ironisk. Jeg vet godt selv at jeg ikke kan danse, og er ikke sur for at jeg har fått dårlig poeng. Innlegget er et humoristisk og satirisk innlegg. Hvis man ikke ser ironien i innlegget så kan jeg skjønne at man kan reagerer, sier Løke.

Ifølge Løke har hans kontoer i sosiale medier alltid båret preg av satire og ironi, og det er ikke før nå at folk har reagert på det.

- Hva Erlend Elias mener om dette bryr jeg meg ikke noe om. Erlend Elias vil nok bare ha litt oppmerksomhet, sier Løke.