U2-stjerna får kjeft etter Nobel-galla i Stockholm

Reagerer på Nobel-antrekket: - Etikette­brudd på det groveste

Selv har U2-gitaristen en praktisk forklaring på luevalget.

SKILLER SEG UT: Midt i bildet sitter U2s gitarist, The Edge. Han ble invitert til den storslåtte Nobelfesten i Stockholm mandag kveld, og stilte opp i dette antrekket. Det er det ikke alle som setter like stor pris på. Foto: NTB scanpix
SKILLER SEG UT: Midt i bildet sitter U2s gitarist, The Edge. Han ble invitert til den storslåtte Nobelfesten i Stockholm mandag kveld, og stilte opp i dette antrekket. Det er det ikke alle som setter like stor pris på. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kveld var det duket for den ærverdige Nobel-festen i rådhuset i Stockholm. Tradisjonen strekker seg helt tilbake til 1901, og det er vanlig at vinnere av årets Nobel-priser kommer for å spise middag med kongelige, akademikere og andre mennesker involvert i prosessen.

Blant andre var dronning Silvia (74), kong Carl Gustaf (72), prinsesse Sofia (34) og kronprinsesse Victoria (41) til stede under middagen. Alle hadde kledd seg opp i sine fineste plagg, da det er tradisjonelt at man etter kleskoden «galla» tar på seg enten «kjole og hvitt».

Kronprinsesse Victoria dukket blant annet opp i moras kjole, som dronninga selv brukte på samme fest for 23 år siden. Dette har motepressen skrytt henne opp i skyene for.

Mens de fleste fikk komplimenter for antrekkene sine, var det ikke alle som, ifølge etiketteeksperter, kledde seg etter standarden i går. Rockestjerna The Edge (57), kjent som gitarist i U2, kritiseres nå av svensk presse for sitt utradisjonelle valg av antrekk.

- Brudd på det groveste

Jo da, artisten var, i likhet med andre menn, ikledd «kjole og hvitt» - en slags lang smoking. Det var derimot det som befant seg på hodet hans som nå vekker reaksjoner. Artisten hadde på seg en såkalt «beanie», som kan sies å være en liten lue.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer