Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Reagerer på ny bok

Tirsdag slippes ei ny bok om den amerikanske presidentfrua Melania Trump. - Basert på falsk informasjon, mener Det hvite hus.

REAGERER: Melania Trump mener det kommer fram flere usannheter i boka «Free, Melania». Det sier pressesjef i Det hvite hus, Stephanie Grisham, til The Guardian. Foto: Adrian DENNIS / AFP
REAGERER: Melania Trump mener det kommer fram flere usannheter i boka «Free, Melania». Det sier pressesjef i Det hvite hus, Stephanie Grisham, til The Guardian. Foto: Adrian DENNIS / AFP Vis mer

Tirsdag utgis boka «Free, Melania», en bok om den amerikanske presidentfrua ført i pennen av tidligere journalist i CNN, Kate Bennett.

Ifølge blant andre CNN, som har fått lese boka, rapporteres det om flere private detaljer om Trump-familiens gjøren og laden.

Ifølge The Guardian, reagerer Melania Trump på boka, som hun mener inneholder flere usannheter.

- Hun er overrasket over Kate Bennets rapportering. Vi jobbet i god tro om denne boka, og trodde hun ville gjøre en ærlig jobb. Dessverre, så er mange falske detaljer og meninger skrevet i denne boka, og det viser at Ms. Bennett har snakket med folk som ikke kjenner førstedamen, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

- Det er stadig like skuffende at folk, spesielt journalister, skriver bøker basert på falsk informasjon, bare for å tjene på presidentfamilien.

BUET: Publikum på en ungdomskonferanse i Baltimore reagerte med å bue på den amerikanske førstedamen da hun ankom for å snakke om opiodkrisen. Video; CNN Vis mer

- Knallhard

Historien viser at Melania Trump ikke er tilbøyelig til å la seg pille på nesa:

Melania Trump har tidligere kritisert pressen for å være mer opptatt av hva hun har på seg, enn den jobben hun faktisk gjør som USAs førstedame.

- Det jeg gjør, er veldig viktig - hva vi gjør med amerikansk bistand, og hva jeg gjør med mine tiltak, og jeg skulle ønske folk fokuserte på hva jeg gjør, ikke hva jeg har på meg, uttalte hun etter offisielle besøk til fire afrikanske land.

I en bok utgitt i fjor høst, signert Bob Woodward, omtaler presidentens tidligere valgkamprådgiver, Steve Bannon, henne slik:

- På bakrommet er hun knallhard.

Ellers har hun uttrykt tydelige standpunkt blant annet i migrantfamiliesaken. Det ble spekulert i om hun spilte en avgjørende rolle i kulissene for å få ektemannen til å snu i saken.

Måtte betale erstatning

Donald og Melania Trump er blant de mest omtalte ekteparene i hele verden, og må stadig vekk ut og avkrefte rykter eller kommentere spekulasjoner rundt forholdet.

Blant annet ble det en stor sak da den britiske avisa Daily Telegraph trykket en lengre artikkel om Melanias liv, full av usannheter. Avisa måtte seinere beklage, og måtte betale en kjempeerstatning.

Magasinartikkelen lovet å fortelle sannheten om «den mest private og gåtefulle» av alle presidentfruer. Den bygget på intervjuer med «innsidere i Det hvite hus, slovenske skolekamerater og fotografer», ifølge The Guardian.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media