Prins Christian:

Reagerer: - Rett og slett pinlig

Danmarks kommende konge får gjennomgå.

FEIRET DRONNINGEN: Den danske kronprinsfamilien utenfor Det kongelige Teater lørdag. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
FEIRET DRONNINGEN: Den danske kronprinsfamilien utenfor Det kongelige Teater lørdag. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige helg feiret dronning Margrethe (82) sine 50 år på tronen med en storslått jubileumshelg i København. For anledningen var både det norske og svenske kongeparet til stede.

Lørdag kveld troppet også den danske kronprinsfamilien opp på den røde løperen. Både kronprins Frederik (54), kronprinsesse Mary (50), Isabella (15) og prins Christian (16) stilte gledelig opp i finstasen foran Det kongelige Teater.

Nå er det imidlertid Danmarks kommende konge, prins Christian, som har fått «alles» øyne rettet mot seg. Det skriver danske B.T.

UHELDIG: Det ble en interessant seanse da Tysklands forbundskansler Angela Merkel og dronning Margrethe skulle hilse på hverandre. Vis mer

- Rett og slett pinlig

Det som trolig så ut som en helt vanlig kveld på rød løper, viste seg i ettertid å rette all oppmerksomhet mot prins Christians diskrete bevegelser til kameraene.

Han viste nemlig fram et «hemmelig» symbol, hvor han satte tommelen og pekefingeren sammen og dannet en sirkel med fingrene. Ifølge B.T. kan symbolet bety at du har lov til å slå vennene dine hvis du får øye på det.

Nå reagerer B. T.s kongelige korrespondent, Jacob Heinel Jensen, på prinsens ablegøyer. Han mener at det ikke er passende for en tronfølger, og heller ikke for en så formell begivenhet.

TEGN: Her kan man se at prins Christian viser tegnet på rød løper. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/NTB
TEGN: Her kan man se at prins Christian viser tegnet på rød løper. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/NTB Vis mer

- Som ung kongelig må man også få prøve seg, og det er nok mange unge som tester grenser og har slike interne ting sammen. Mest sannsynlig er det bare en spøk han driver med vennene sine, men det er definitivt ikke en passende begivenhet. Det er rett og slett for pinlig for dronningens regjeringsjubileum, sier kongehuseksperten.

Tidligere har forskere og internasjonale medier som The Guardian beskrevet at tegnet har blitt brukt som symbol på Satan - altså djevelen.

Det har også blitt knyttet til Qanon, som er en konspiratorisk og høyrevridd bevegelse med base i USA.

Det danske kongehuset opplyser til B.T., at de ikke har noen ytterligere kommentarer til saken.

HARNISK: En casino-reklame vekker oppsikt i Danmark. Flere mener at den ene figuren i reklamen er dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

- Ikke av interesse

Til tross for at prinsen bare er 16 år, er det riktignok ikke alle som bare tar det som en spøk, ifølge B.T.

Heinel Jensen mener nemlig at prins Christian burde være mer forsiktig med hva han gjør på den røde løperen, og hvilke konsekvenser det kan få.

- Prins Christian er i ferd med å bli voksen, så han må også huske at han ikke er hvem som helst; han er tronfølgeren og Danmarks framtidige konge. Både prinsen og kongehuset må være klar over at bilder som disse kan misbrukes av mennesker som befinner seg i miljøer hvor konspirasjonsteorier trives.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Kongehuseksperten mener at alt er symbolsk når det kommer til kongehuset, og at alle bilder kan misbrukes.

Han fortsetter:

- For sin egen skyld bør han tenke på hva han gjør på offisielle arrangementer der det er kameraer involvert. Det er absolutt ikke i kongehusets interesse om det er mennesker i samfunnet som forbinder prinsen med et konspiratorisk håndtegn.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer