Tiltalt for hvitvasking:

Reality-deltaker må møte i retten i april

Risikerer to års fengsel.

MØTER I TINGRETTEN: Reality-deltakerens forsvarer, Unni Fries, mener kvinnen opplever det som å ha blitt lurt, som flere andre i saken. Men i april må hun møte i Oslo tingrett. Håkon Mosvold Larsen / NTB
MØTER I TINGRETTEN: Reality-deltakerens forsvarer, Unni Fries, mener kvinnen opplever det som å ha blitt lurt, som flere andre i saken. Men i april må hun møte i Oslo tingrett. Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

En tidligere realitydeltaker må i april møte i Oslo tingrett, tiltalt for hvitvasking. Kvinnen, som skal være fra drammensregionen, risikerer to års fengsel, melder Drammens Tidende.

Kvinnen i 20-åra er tiltalt etter at hun skal ha mottatt penger hun tok ut i kontanter i 2019.

Erkjenner ikke straffskyld

Ifølge tiltalen mottok kvinnen 73 000 kroner på sin konto. Politiet mener hun skal ha vært klar over at pengene stammet fra en kriminell handling. Likevel skal hun ha tatt ut 70 000 kroner i kontanter, som ble overlevert en annen person, ifølge tiltalen.

Dagbladet har tidligere vært i kontakt med den tiltalte kvinnen. Hun kjenner seg ikke igjen i tiltalen, og erkjenner ikke straffskyld.

Dagbladet kjenner til at saken er knyttet til bedragerisaken mot «Paradise Hotel»-profil Carl Aksel Jansen, som sammen med to andre er tiltalt for grovt bedrageri.

- Opplever å ha blitt lurt

Politiet mener 25-åringen har brukt kjendisstatusen sin til å få betalingsopplysninger fra ofrene i saken, og disse skal han deretter ha brukt til å ta opp lån i deres navn. I januar ble han tiltalt for hvitvasking og en rekke grove bedragerier med en totalsum på over 4,5 millioner kroner.

EKSTRAORDINÆR SAK: Laila Bertheussen (55) er i Oslo tingrett dømt til fengsel i ett år og åtte måneder, noe kommentator Martine Aurdal synes er en knusende dom. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Jeg har vært sleip, har han tidligere uttalt til TV 2-programmet God Kveld Norge.

Den tiltalte kvinnen ønsker, ifølge Drammens Tidende ikke å uttale seg før retten har fått høre vedkommendes forklaring.

- Vedkommende opplever å ha blitt lurt på lik linje med andre i saken. Dette vil min klient forklare seg om i retten. Ut over det ønsker jeg ikke å gå i dybden på dette, sier reality-deltakerens forsvarer, Unni Fries, til avisa.

Hun forteller at hennes klient ikke erkjenner straffskyld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer