Tiltalt for hvitvasking:

Reality-deltaker må møte i retten i april

Risikerer to års fengsel.

MØTER I TINGRETTEN: Reality-deltakerens forsvarer, Unni Fries, mener kvinnen opplever det som å ha blitt lurt, som flere andre i saken. Men i april må hun møte i Oslo tingrett. Håkon Mosvold Larsen / NTB
MØTER I TINGRETTEN: Reality-deltakerens forsvarer, Unni Fries, mener kvinnen opplever det som å ha blitt lurt, som flere andre i saken. Men i april må hun møte i Oslo tingrett. Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En tidligere realitydeltaker må i april møte i Oslo tingrett, tiltalt for hvitvasking. Kvinnen, som skal være fra drammensregionen, risikerer to års fengsel, melder Drammens Tidende.

Kvinnen i 20-åra er tiltalt etter at hun skal ha mottatt penger hun tok ut i kontanter i 2019.

Erkjenner ikke straffskyld

Ifølge tiltalen mottok kvinnen 73 000 kroner på sin konto. Politiet mener hun skal ha vært klar over at pengene stammet fra en kriminell handling. Likevel skal hun ha tatt ut 70 000 kroner i kontanter, som ble overlevert en annen person, ifølge tiltalen.

Dagbladet har tidligere vært i kontakt med den tiltalte kvinnen. Hun kjenner seg ikke igjen i tiltalen, og erkjenner ikke straffskyld.

Dagbladet kjenner til at saken er knyttet til bedragerisaken mot «Paradise Hotel»-profil Carl Aksel Jansen, som sammen med to andre er tiltalt for grovt bedrageri.

- Opplever å ha blitt lurt

Politiet mener 25-åringen har brukt kjendisstatusen sin til å få betalingsopplysninger fra ofrene i saken, og disse skal han deretter ha brukt til å ta opp lån i deres navn. I januar ble han tiltalt for hvitvasking og en rekke grove bedragerier med en totalsum på over 4,5 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer