Realitydeltaker tiltalt for hvitvasking

Kvinnen ble i desember dømt i en annen sak.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld skriver TV 2 at en kvinnelig realitydeltaker i 20-åra er tiltalt for å ha hvitevasket 163 000 kroner for realityprofil Carl Aksel Jansen.

Sistnevnte ble i september 2019 pågrepet og siktet for flere forhold av grovt bedrageri. Han har erkjent de fleste forholdene, og gjennom sin forsvarer Petter Bonde, beklaget han overfor ofrene da siktelsen ble kjent.

I starten av denne måneden ble han også tiltalt for saken.

Politiet mener Jansen har brukt kjendisstatusen sin til å få betalingsopplysninger fra ofrene i saken, og disse skal han deretter ha brukt til å ta opp lån i deres navn.

Stilte bankkonto til disposisjon

I forbindelse med saken har politiet ifølge TV 2 undersøkt kontoopplysninger for å finne ut hvor pengene har havnet. Det var da de ble obs på at 163 000 kroner var blitt overført til den kvinnelige realitydeltakeren.

Videre kommer det fram i tiltalen at kvinnen stilte sin bankkonto til disposisjon for Jansen ved en anledning i mai for snart to år siden.

Politiadvokat Andreas Kruszewski i Oslo politidistrikt opplyser overfor nettstedet at flere personer vil bli straffeforfulgt for hvitvasking.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer