Realityprofil dømt for vold

Den mannlige realityprofilen var forrige uke i retten etter å ha slått ned en mann på byen.

DØMT: Realityprofilen er dømt for vold. Foto: Lise Åserud / NTB
DØMT: Realityprofilen er dømt for vold. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar i fjor slo en mann i 20-åra til en annen mann på et utested i Drammen. Det endte med nesebrudd for den fornærmede, står det i tiltalen.

Etter hendelsen deltok den nå voldsdømte mannen i et realityprogram, uten at produksjonen skal ha vært klar over hendelsen.

Først torsdag forrige uke kom saken opp for Drammen tingrett. Mannen er fra et annet sted i landet, men hendelsen skjedde i Drammen. Onsdag kom dommen, pålydende 89 timers samfunnsstraff.

Det opplyser forsvarer Per Bjørnar Fjeld Hegelstad overfor VG.

- Vi er fornøyd med resultatet. Det er en grundig dom og det er bra at retten gjør unntak fra utgangspunktet om ubetinget fengsel i et slikt tilfelle som dette. Klienten er glad for endelig å bli ferdig med saken og ser frem til å legge dette bak seg, sier han til avisa.

I dommen, som Dagbladet har fått tilgang til, står det at realityprofilen frifinnes for oppreisningskrav.

Retten har lagt vekt på at det i forkant av knyttneveslaget var en prokasjon, og at realityprofilen derfor må anses å ha handlet i berettiget harme. Det er også lagt vekt på at han tilsto og at det har gått langt tid før saken havnet i retten.

Hendelsesforløpet ble fanget av et overvåkningskamera.

«Vold som består i slag og spark må sees som et ganske stort samfunnsproblem. At voksne personer ikke klarer opptre behersket slik at det oppstår slåssing med personskade tilsier en streng reaksjon», står det i dommen.

De mange TV-kanalene har prøvd seg på det meste av reality-konsepter gjennom tidene, men noen programmer bikker nesten grensa til å bli farlig. Video: Rød Løper Vis mer

I retten hevdet den da tiltalte mannen at han dro til fornærmede etter en provokasjon, og at han ikke hadde noen kjennskap til ham fra tidligere.

- Det er noe som har fulgt meg helt siden det har skjedd. Det setter hele livet ditt på pause. Jeg angrer som faen. Jeg hadde ikke lyst at dette skulle skje. Men man må stå for det man har gjort, og ta lærdom fra det, sa han i Drammen tingrett, ifølge VG.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer