DØMT: En realitydeltaker i 30-åra ble mandag dømt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Realityprofil dømt

Mannen er dømt til forvaring for grov voldtekt av spedbarn.

Publisert
Sist oppdatert

En realitydeltaker ble mandag dømt til elleve års forvaring med minstetid på sju og et halvt år, skriver Nettavisen. Mannen ble tidligere i år siktet for grov voldtekt av spedbarn, og ble ifølge avisa umiddelbart tatt ut av produksjonen av serien.

Mannens forsvarer, Knut-Erik Storlykken Søvik, sier til Dagbladet at han har snakket med sin klient etter dommen, og at han kommer til å anke straffeutmålingen.

- Han er uenig i spørsmålet om forvaring. Han mener det ville vært tilstrekkelig med en tidsbestemt straff, sier forsvareren, og fortsetter:

- Han har det tungt, men var forberedt på at dette kunne bli et utfall.

Mannen er dømt til forvaring ettersom retten anser gjentakelsesfaren for moderat, og at det er knyttet stor tvil til hvor effektiv en behandling vil være.

Retten mener det ikke er tilstrekkelig med tidsbestemt straff for å beskytte samfunnet.

Mannen ble pågrepet og siktet for å ha produsert overgrepsmateriale som gjelder barn, i november i fjor.

Han ga en uforbeholden tilståelse etter alle forhold han var tiltalt for.

Offeret har totalt blitt utsatt for 22 episoder som karakteriseres som voldtekt, samt sju episoder som klassifiseres som seksuelle handlinger.

Her kommer det også fram at mannen var i besittelse av nesten 30 000 bilde- og videofiler som viste overgrep mot barn. Den dømte har erkjent at han lastet ned barnepornografisk materiale over en periode på over 20 år.

I tillegg til fengselsstraffen er mannen dømt til å betale oppreisningerstatning på 400 000 kroner til fornærmede.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer