Realityprofil frikjent for voldtekt

Mannen i 20-åra ble i fjor dømt for voldtekt. Nå er han frikjent.

FRIKJENT: En realitydeltager i 20-årene er nå frikjent for voldtekt. Illustrasjonsfoto: NTB
FRIKJENT: En realitydeltager i 20-årene er nå frikjent for voldtekt. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En profilert realitydeltaker i 20-åra ble i desember i fjor dømt til tre år og ti måneders fengsel for voldtekt. Mannen har vært med i flere ulike TV-programmer, og ble dømt for å ha voldtatt en kvinne 2018.

Han ble også dømt til å betale 150 000 kroner i oppreisning til den fornærmede kvinnen.

Mannens forsvarer, Steinar Wiik Sørvik, uttalte den gang til Dagbladet at dommen ville bli anket til lagmannsretten.

Frikjent

Lagmannsretten behandlet saken i forrige uke, og har kommet til en annen konklusjon enn tingretten, og frikjent mannen. Det melder TV 2.

Forsvarer Steinar Wiik Sørvik bekrefter frikjennelsen til Dagbladet. Han har ikke mottatt dommen ennå, og ønsker derfor heller ikke å kommentere saken ytterligere.

Det er derfor også ukjent hvorvidt mannen fortsatt må betale erstatningssummen på 150 000 kroner.

Dagbladet har vært i kontakt med statsadvokat Inger Myklebust Ferstad, som ikke har anledning til å kommentere saken. Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med bistandsadvokat Erik Rolfsen, men har foreløpig ikke lyktes i å få kommentarer.

Til TV 2 bekrefter bistandsadvokat Rolfsen at de er kjent med dommen.

SIKTET: Skuespiller Danny Masterson er siktet for tre voldtekster mellom 2001 og 2003. Etterforskningen har pågått siden 2017. Video: That 70s show trailer/AP Vis mer

Truet

Hendelsen fant sted på et toalettavlukke på et utested 2018, og i tingretten fortalte den fornærmede at hun var på toalettet da hun oppdaget at mannen var på avlukket.

Ifølge kvinnen skal realitydeltakeren ha uttalt at hun skulle være glad som hadde sex med ham, og truet henne på livet hvis hun fortalte om hendelsen til noen.

Ifølge tiltalte var samleiet frivillig, og han forklarte i retten at han ikke fikk signaler om at fornærmede ikke ønsket sex.

«Flertallet legger til grunn som hevet over enhver rimelig og fornuftig tvil at tiltalte forstod at fornærmede ikke ønsket seksuell omgang med ham, og at han skaffet seg den seksuelle omgang ved vold», het det i dommen i fjor.

Kvinnens bistandsadvokat, Erik Rolfsen, sa til Dagbladet den gang at hans klient var svært fornøyd med dommen.

- Hendelsen og saken har naturligvis vært en stor belastning, men det hjelper jo å bli trodd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer