Realityprofiler møter i retten

Torsdag må to menn i 20-åra møte i retten. De står tiltalt for å ha filmet en sexvideo uten fornærmedes viten og samtykke.

MØTER I RETTEN: De to mannlige realitydeltakerne i 20-åra må møte i Oslo tingrett torsdag. De står tiltalt for å ha filmet en kvinne under sex, uten viten og samtykke. Foto: NTB Scanpix
MØTER I RETTEN: De to mannlige realitydeltakerne i 20-åra må møte i Oslo tingrett torsdag. De står tiltalt for å ha filmet en kvinne under sex, uten viten og samtykke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I februar ble det kjent at to mannlige realityprofiler er tiltalt for å ha filmet et samleie med en kvinne. Fornærmede skal ikke ha vært kjent med opptaket, som siden ble delt av en av mennene på Snapchat.

Hendelsen fant sted i april 2019, og skulle opprinnelig opp i retten i april i år. På grunn av coronapandemien og utsettelse av en rekke straffesaker, er det først torsdag saken kommer opp for Oslo tingrett.

De er begge tiltalt etter straffelovens paragraf 298, som går på å ha utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor noen som ikke hadde samtykket til det.

Den fornærmede kvinnen skal ifølge tiltalen verken ha gitt samtykke, eller vært klar over at hun ble filmet.

En av mennene er også tiltalt etter straffelovens paragraf 266, ettersom han delte videoen med andre.

Begge de tiltalte skal ifølge tiltalen ha vært innforstått med at akten ble filmet, da en av dem sto for filmingen - mens den andre vinket og smilte da opptaket ble gjort, og med det støttet handlingen.

Forsvareren til mannen som er tiltalt for både å ha filmet samleiet og for å ha delt en video av det videre, opplyser til Dagbladet at klienten nekter straffskyld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer