Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Omarosa Manigault:

Realitystjerna med sjokkpåstand etter å ha brutt med Det hvite hus: - Skikkelig ille

Trumps tidligere rådgiver hevder det er grunn til å være engstelig.

ANGIVELIG ISFRONT: President Donald Trump og Omarosa Manigault har kjent hverandre i godt over ti år. I desember i fjor forlot sistnevnte plutselig sin stilling i Det hvite hus. En talsperson påstår at Trump og Manigault ikke lenger er på talefot. Foto: NTB Scanpix
ANGIVELIG ISFRONT: President Donald Trump og Omarosa Manigault har kjent hverandre i godt over ti år. I desember i fjor forlot sistnevnte plutselig sin stilling i Det hvite hus. En talsperson påstår at Trump og Manigault ikke lenger er på talefot. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I midten av desember i fjor ble det kjent at Omarosa Manigault (44), daværende rådgiver for president Donald Trump og tidligere «The Apprentice»-deltaker, skulle forlate sin post i Det hvite hus, under ett år etter at hun først tiltrådte.

Det hersket en stund full forvirring om årsaken til oppsigelsen.

Da Manigault omsider uttalte seg offentlig, fortalte 44-åringen at hun selv valgte å si opp jobben, og at hun ikke fikk sparken, slik som enkelte medier meldte.

Manigault ga samtidig uttrykk for at hun «har en historie hun vet verden vil høre». Ifølge CNN uttaler 44-åringen seg nå nok en gang om sin tid i Det hvite hus.

- Grunn til bekymring

Realitystjerna går hardt ut mot den amerikanske presidenten og staben som omgir ham, hvor hun hevder at amerikanerne «bør være bekymret». Hun beskriver samtidig situasjonen inne i Det hvite hus som «skikkelig ille».

Manigault skal ha luftet sine bekymringer overfor stabssjef i Det hvite hus, John Kelly, da hun forlot jobben. 44-åringen fortalte imidlertid ikke offentlig hva disse bekymringene og problemene dreide seg om.

- UKOMFORTABEL: Omarosa Manigault kommer med nye sleivspark mot presidenten og Det hvite hus. Foto: NTB Scanpix
- UKOMFORTABEL: Omarosa Manigault kommer med nye sleivspark mot presidenten og Det hvite hus. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det jeg kan si, er at det er mye jeg har observert det siste året jeg ikke er glad for, og som gjør meg ukomfortabel. Ting jeg så, ting jeg hørte. Jeg kan ikke si noe mer, siden jeg skal tilbake på jobb med disse personene, sa hun i TV-programmet «Good Morning America», og fortsatte:

- Når jeg får sjansen, skal jeg fortelle min historie. Som eneste afroamerikaner og som rådgiver for presidenten, har jeg sett ting som gjør meg ukomfortabel og som har opprørt meg og preget meg emosjonelt. Når jeg skal fortelle historien min, vet jeg at det er en historie verden vil høre.

Nå gir hun tilsynelatende offentligheten en pekepinn på deler av det.

Donald Trump (71) er nemlig ikke fremmed for å gi klar beskjed på Twitter om sine meninger og synspunkter. 71-åringen har gjentatte ganger møtt kritikk og motstand for at personangrepene hans på det sosiale mediet ikke er en president verdig.

- Hjemsøkte meg

Ifølge CNN forklarer Manigault at hun ved gjentatte anledninger forsøkte å snakke presidenten til fornuft hva angår de mange kontroversielle meldingene på Twitter. Da skal hun angivelig ha møtt tøff motstand både fra sine kolleger, samt presidentens datter Ivanka Trump og sistnevntes ektemann, Jared Kushner.

- Twitter-meldingene hjemsøkte meg hver eneste dag. Det var litt sånn: «Hva blir det neste han finner på?», sier Manigault gråtkvalt i et klipp fra den amerikanske versjonen av «Celebrity Big Brother», der hun i år er deltaker.

I en offentlig uttalelse slår talsmann Raj Shah i Det hvite hus tilbake mot Manigaults påstander. Ifølge The Independent forklarer Shah at 44-åringen hadde «begrenset kontakt med presidenten da hun var ansatt, og at de har null kontakt med hverandre i dag».

- Omarosa ble sparket fra «The Apprentice» tre ganger, og dette var den fjerde gangen vi lot henne gå, sier han, ifølge avisa.

- Kollegene var lettet

Det er fortsatt ikke fullstendig klart om hvorvidt Manigault valgte å si opp frivillig, eller om hun fikk sparken.

Manigaults jobb i Det hvite hus hadde nemlig vært under lupen til media de siste månedene i forkant av jobbexiten, der flere stemplet hennes rolle som både vag og udefinerbar.

April Ryan (50), som jobber som korrespondent i Det hvite hus for både CNN og American Urban Radio Networks, skrev på sin Twitter-profil i desember at avgjørelsen skal ha vært uønsket fra Manigaults side - noe hovedpersonen seinere avkreftet.

CNN var på samme tidspunkt i kontakt med en tidligere ansatt ved Det hvite hus, som hevdet at flere av Manigaults kolleger over lengre tid «skal ha vært usikre på hva hun egentlig gjorde i Det hvite hus».

Vedkommende påsto også at mange av dem skal ha kjent seg «lettet» over avgjørelsen som ble tatt.

Det var i 2004 at offentligheten for første gang ble kjent med Omarosa Manigault gjennom realityserien «The Apprentice». ​

Da Manigault deltok i «The Apprentice» for første gang, ble hun raskt stemplet som sesongens «skurk». Donald Trump, som ledet programmet, ga henne ikke bare fyken i første sesong, men også da hun returnerte til serien i 2011 og 2013.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!