«71 grader nord»:

Realitystjerner gjør tv-comeback

Du så henne sist i skandaleprogrammet «Ex on the Beach». Nå skal hun slite seg gjennom Norge på langs.

71° NORD: Tirsdag er det premiere på ny sesong av «71° nord». En av deltakerne vi får møte, er Cecilie Andrea Røising, som noen vil kjenne igjen fra skandaleprogrammet «Ex on the Beach». Video: Dplay Vis mer

Tirsdag kveld er det premiere på årets utgave av «71 grader nord». I det velkjente tv-programmet kjemper et knippe eventyrlystne nordmenn om å komme seg fra Lindesnes i sør til Nordkapp i nord.

Med sin 21. sesong, er det liten tvil om at oppskriften har vært en seersuksess, og programmet har også sin egen kjendis-versjon.

Selv om det er den vanlige utgaven av «71 grader nord» som nå vil vises på TVNorge, er det likevel ikke alle som har sin tv-debut i kveld. Flere har vært å se i andre reality-programmer tidligere, og ifølge tv-kanalen har det aldri før vært et større sprik i deltakerne.

«Farmen»-deltaker

Blant dem som har fått plass blant årets deltakere, er Oslo-jenta Thale Myhre (26). Hun var blant deltakerne i «Farmen» i 2017, sammen med profiler som Amalie Snøløs (23) og mannen som stakk av med seieren, Halvor Sveen (49).

TV-COMEBACK: I 2017 var Thale Myhre å se i «Farmen», men måtte trekke seg etter kort tid. Nå gjør hun tv-comeback i «71 grader nord». Foto: Matti Bernitz/ Discovery
TV-COMEBACK: I 2017 var Thale Myhre å se i «Farmen», men måtte trekke seg etter kort tid. Nå gjør hun tv-comeback i «71 grader nord». Foto: Matti Bernitz/ Discovery Vis mer

Dersom du sliter med å huske Oslo-jenta, er det kanskje ikke så rart. Myhre trakk seg fra «Farmen» etter bare ei uke, som følge av at hun følte seg i dårlig form. Beslutningen om å forlate gården ble tatt i samråd med «Farmen»-produksjonen og lege, men hun la likevel ikke skjul på at å forlate konkurransen var en tøff beslutning.

- Jeg var skikkelig lei meg, og følte meg som «hun svake» og ville ikke reise hjem. Dessverre sa kroppen stopp, og da må jeg lytte til den. Jeg taklet ikke det lave matinntaket inne på gården, og merket at energinivået sank til bånn. Jeg var utslitt, og ville bare sove hele tida, fortalte Myhre til Dagbladet den gang.

Nå gjenstår det å se om kroppen spiller bedre på lag i høstens konkurranse.

Ble kastet ut

Mens Myhre altså har vært å se i hardt gårdsarbeid, har en annen «71 grader nord»-deltaker, Cecilie Andrea Røising (22), gjort seg til kjenne på et helt annet vis. Hun var nemlig blant deltakerne i fjorårets utgave av det skandaleombruste tv-programmet «Ex on the Beach».

Også for Røising ble det en kort tv-karriere, da 22-åringen ble kastet ut av programmet etter kort tid - uten at hun selv aner hvorfor.

DELTAKER: Da Cecilie Andrea Røising tok fatt på «71 grader nord»-eventyret, hadde hun ikke trent på tre år, og forteller at hun holdt på å knekke sammen etter kort tid. Her er hun sammen med programleder Tom Stiansen. Foto: Matti Bernitz/ Discovery
DELTAKER: Da Cecilie Andrea Røising tok fatt på «71 grader nord»-eventyret, hadde hun ikke trent på tre år, og forteller at hun holdt på å knekke sammen etter kort tid. Her er hun sammen med programleder Tom Stiansen. Foto: Matti Bernitz/ Discovery Vis mer

- Jeg kunne vært med til slutten og laget masse drama og moro. Jeg er ikke en som løper rundt naken eller kysser absolutt alle - akkurat der er jeg en nonne. Men jeg lager drama på andre måter, og kastet blant annet et glass på en annen, uttalte hun til Dagbladet i etterkant av program-exiten.

SJOKKERER: Da Siv Meyer og Ulrik Giske skal ha sex i en episode av «Ex on the Beach», utvikler det seg en konkurranse. Video: Dplay & Ingebjørg Iversen / Rød Løper. Vis mer

Lover drama

Mens «Ex on the Beach» i stor grad dreier seg om sex, fyll og krangling, skal vi altså nå få se Røising slite seg gjennom Norges langstrakte land. Til Dagbladet forteller Røising at hun ble ringt opp av produksjonen med forespørsel om å delta, og at hun aldri tvilte på at hun skulle si ja.

- Jeg gleder meg til å vise en annen side av meg selv enn det jeg har gjort før, og jeg har alltid tenkt at det var gøy å delta på noe fysisk. Jeg har også tidligere søkt på «Farmen», innrømmer hun.

Hun vedgår likevel at hun var langt fra forberedt på det som ventet.

- Jeg hadde ikke trent på tre år, så jeg holdt på å knekke fullstendig sammen etter tre minutter. Men trikset var å ikke tenke på hvor sliten jeg var, eller hvor langt det var igjen, fortsetter hun.

DRAMA: Selv om hun befinner seg i helt andre omstendigheter denne gangen, kan Cecilie Røising love at det heller ikke denne gangen blir uten drama. Foto: Matti Bernitz/ Discovery
DRAMA: Selv om hun befinner seg i helt andre omstendigheter denne gangen, kan Cecilie Røising love at det heller ikke denne gangen blir uten drama. Foto: Matti Bernitz/ Discovery Vis mer

22-åringen lover at også «71 grader nord» skal få sin dose drama når hun er blant deltakerne.

- Jeg følte at dramaet fulgte meg, så drama blir det nok av. På et tidspunkt tenkte jeg faktisk at «nå drar jeg hjem», avslører hun om deltakelsen.

Røising er for øvrig venninne med «Ex on the Beach»-deltakeren Melina Johnsen (23), som er blant deltakere i den kommende utgaven av programmets kjendis-versjon. Hun innrømmer å ha gitt reality-venninnen noen tips og triks, men på spørsmål om hun er bitter for at hun selv ikke fikk tilbud om å delta i kjendis-versjonen, er svaret blankt nei.