<strong>BLE YOUTUBE-STJERNE:</strong> 13 år gammel ble Rebecca Black kjendis verden over på grunn av YouTube-hiten «Friday». Låta og videoen fikk massiv negativ respons, noe Black fem år senere erkjenner var tøft å takle. Foto: Broadimage / NTB Scanpix
BLE YOUTUBE-STJERNE: 13 år gammel ble Rebecca Black kjendis verden over på grunn av YouTube-hiten «Friday». Låta og videoen fikk massiv negativ respons, noe Black fem år senere erkjenner var tøft å takle. Foto: Broadimage / NTB Scanpix Vis mer

Rebecca ble sett av hundrevis av millioner da hun var 13: - Kan ikke lyve og si at det var enkelt

Sangeren snakker om hvordan det var å gå viralt som tenåring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I 2011 ga den da 13 år gamle Rebecca Black ut låta «Friday», med tilhørende musikkvideo.

Sangen var ment som Blacks debutsingel, men fikk alt annet enn positiv oppmerksomhet.

Låta førte til at Black, som drømte om et liv som popstjerne, ble både hetset og ledd av. Enkelte gikk så langt som å drapstrue ungjenta, noe som førte til at hun på et tidspunkt levde under politibeskyttelse.

Snakker ut

I et ferskt intervju med Dazed Digital snakker den nå 19 år gamle jenta ut om de tøffe åra.

- Siden jeg var så ung var det selvfølgelig vanskelig - jeg kan ikke lyve og si at det var enkelt, sier Black til nettstedet.

Videre forteller ungjenta at familien var en stor støtte, og at den enorme oppmerksomheten rundt «Friday» gjorde henne mer moden.

- Det ga meg absolutt mye livserfaring og jeg ble mer voksen av det, men bortsett fra alt det vil jeg si at det viktigste var å lære hvordan man takler arbeidslivet og privatlivet sitt i denne bransjen, sier Black til Dazed Digital, og fortsetter:

- Noen ganger er det veldig vanskelig, spesielt når du vokser opp og bare prøver å finne ut av hvem du er.

Sett av 300 millioner

«Friday» ble sett hele 200 millioner ganger før den ble sletta fra YouTube. Det var imidlertid ikke mobbing som fikk videoen fjernet, men en krangel om rettighetene.

Videoen er nå tilbake på nett, og er i skrivende stund sett av 98 millioner mennesker.

Dermed har nesten 300 millioner mennesker har fått med seg «Friday», noe som sannsynligvis har gjort Black til ei velholden dame.

19-åringen snakket ut om de tøffe tilbakemeldingene allerede samme år som låta ble sluppet. I et intervju fra 2011 fortalte hun at hun begynte å gråte da hun først leste alle de stygge kommenterene:

- Jeg tenkte at det var min feil og at jeg ikke skulle ha gjort dette. Jeg synes ikke jeg er den verste sangeren, men jeg er heller ikke den beste, sa Black den gang.

- Jeg hadde en stor kvise i ansiktet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer