Mari Haugersveen om jula:

- Redd det skjærer seg

Det blir en annerledes jul for Mari Haugersveen.

UHELDIG: Mari Haugesveen hadde uflaks da hun var på vei hjem fra julebord. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
UHELDIG: Mari Haugesveen hadde uflaks da hun var på vei hjem fra julebord. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Desember er som regel en travel måned for de fleste, der både julebord, familiemiddager og gaveshopping er skvist inn i timeplanen.

Planene for resten av måneden fikk en imidlertid en brå stopp for den tidligere «Tigerstaden»-profilen Mari Haugersveen (39) etter en en kveld med vennegjengen på julebord.

Ble sendt til Ullevåll

En komibasjon av høyhelte sko og feststemning førte til at Haugersveen datt og dermed fikk to brudd i ankelen.

- Venninnene mine tvang meg på legevakta. Jeg skulle hjem og legge meg, vi var bare fem meter fra taxien for å dra hjem for kvelden, forteller hun til Dagbladet.

BESTEMT SEG: Etter seks uker, har Mari Haugersveens sønn endelig fått navn. Video: Privat Vis mer

Det var umulig for 39-åringen å gå på beinet. Etter flere timer med venting på dommen, fant legene to brudd på røntgenbildene.

- Så ble jeg sendt til Ullevåll (sykehus i Oslo, journ. anm.) og fikk vite at jeg må operere, men de må vente på at hevelsen går ned.

Den opprinnelige planen var at 39-åringen skulle opereres tirsdag. Det er imidlertid utsatt til onsdag.

- Er lei meg

Dermed blir førjulshyggen byttet ut med sofaen.

- Det er jo utrolig trist da, for jeg har jo ganske mange julegaver igjen som skal handles. Men jeg får mye hjelp, jeg har fine folk rundt meg, sier Haugersveen, men innrømmer:

- Jeg er lei meg da, for jeg hadde mange planer. Jeg skulle på «Harm og Hegseth» på torsdag med lillesøstera min, og jeg skulle ta med eldstesønnen på julefilm og vi skulle ut å spise på lørdag, for han skal jeg ikke feire jul sammen med.

ÅPNER SEG: Stian Blipp letter på sløret om den tøffe tida, selv er han også aktuell med det nye programmet «Spice of Life» på Amazon Prime. Video: Prime video / Rød Løper. Vis mer

- Så skulle jeg feire jul med pappa på søndag, så masse ting jeg ikke får gjort, så det er veldig leit. Men det er nå bare slik det er.

Selve julekvelden skal i utgangspunktet feires på fjellet, men den planen henger nå i en tynn tråd.

- Hvis det drøyes for lenge før jeg får operasjonen, tror jeg det kan bli veldig vanskelig å sitte i så mange timer, for man må sitte med beinet høyt, forklarer hun.

- Det er et litt komplisert brudd. Så jeg er veldig redd for at det skjærer seg med hele jula, men jeg håper virkelig ikke det. Jeg har fortsatt litt tid til å ikke gi opp!

Smertefullt

Nå gjelder det bare for Haugersveen å ligge fullstendig i ro, etter råd fra legen.

- Det er veldig vondt. Det går greit når jeg ligger i ro, og jeg får god bedøvelse og sånn, men det er såpass vondt at man blir veldig kvalm og uvel hvis man beveger seg for mye.

MÅ BRYTE INN: Det blir litt for mye for deltaker Mia Jonas i reality-programmet «Fboy Island». Video: Rød Løper / HBO Max Vis mer

- Men nå er det veldig viktig at jeg ikke gjør det, for hevelsen må gå ned. Man kan ikke operere så lenge det er hovent. Det må være helt i ro for å få ned hevelsen.

- Når regner legene med at du er på beina igjen?

- Det er nok først etter tre måneder, men jeg skal kunne begynne å belaste foten seks uker etter operasjonen. Men man kommer sikkert til å bli litt mer dreven på krykker etter hvert og litt sterkere i armene, man blir vant til ting!

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer