«Farmen kjendis»:

- Redd folk skulle mene jeg var en drittsekk

Etter en heseblesende finale var det til slutt Lasse Matberg som kunne strekke armene i været. Men seieren, den kostet så det holdt.

SEIER: Dette er vinneren av «Farmen Kjendis». Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Farmen kjendis» er over for denne gang, og søndag ble det klart at det er Instagram-profil Lasse Matberg (35) som gikk helt til topps i konkurransen . Det gjorde han etter å ha slått komiker Terje Sporsem (44) i en svært jevn kunnskapskonkurranse.

- Det var et klimaks jeg aldri har kjent makan til. For jeg hadde investert mye mer i dette oppholdet enn jeg egentlig var klar over.Jeg var emosjonelt veldig knyttet til gården, til dyrene og menneskene, forteller vinneren til Dagbladet.

SLAPP JUBELEN LØS: Lasse Matberg vant årets«Farmen kjendis» etter å ha slått komiker Terje Sporsem i dn avgjørende finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2
SLAPP JUBELEN LØS: Lasse Matberg vant årets«Farmen kjendis» etter å ha slått komiker Terje Sporsem i dn avgjørende finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Ville krone alt

Ifølge Matberg varte finalen i mellom ni og ti timer. Akkurat det var en prøvelse.

- Da finalen var ferdig var det en så stor lettelse. Det var en himla lang dag. Jeg skulle opp mot kanskje den smarteste og mest praktisk anlagte på gården, og ville krone alt med å levere så godt jeg kunne i finalen, og det klarte jeg.

Han beskriver følelsen underveis i den store finalen:

- Jeg følte jeg var i en god flyt. Jeg tenkte «hva skjer her nå»? Svarte jeg feil, svarte Terje feil. Svarte jeg rett, svarte han rett. Om jeg var nølende og ikke visste svaret klarte jeg hente fram det rette svaret likevel. Jeg var så lite stressa og bare koste meg. Det er vanskelig å sette ord på den følelsen jeg hadde. Jeg har ikke opplevd makan.

- Visste ikke om jeg var klar

Til slutt var det altså Matberg som kunne stikke av med en bil til en verdi av en drøy halv miliion kroner. Men, han kommer sannsynligvis ikke til å beholde bilen selv.

- Jeg er ambassadør for bilmerket «Mini», så det blir umusikalsk tror jeg, om jeg skulle beholdt den selv. Så det går mot at jeg tar med bilen til Trøndelag, og lar familien disponere den. Jeg har både en bror og far der oppe som kanskje kan overta den. Men jeg har ikke tatt dette opp med dem. Jeg vil tro de blir glad for det, men vi får ta med familien på råd, sier han med et smil.

FIKK KYSS: De to finalistene var gode venner etter finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2
FIKK KYSS: De to finalistene var gode venner etter finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

35-åringen husker godt den dagen da de andre deltakerne kom tilbake til gården, og det gikk opp for ham at alt snart var over.

- Dyrene var vekk, folka var vekk og vi visste at dagen etter var alt dette tilbakelagt. Jeg visste at alt i det vanlige livet skulle komme velvende over meg dagen etterpå. Jeg visste ikke om jeg var klar for det.

Har gruet seg

Det har underveis vært ganske turbulent rundt Lasse Matberg, først da han som storbonde i uke to valgte Espen Thoresen (62) til førstekjempe. Men spesielt da han møtte Thomas Felberg (49) til kamp rett før finaleuka, men brøt avtalen de hadde om å velge grena saging.

SINT: Kine Olsen blir sint på Öde Nerdrum i tirsdagens episode av «Farmen Kjendis». Vis mer

Han valgte tautrekking, men gjorde det på grunn av et «ulovlig besøk» på førstekjempehytta hos nettopp Felberg samme morgen. Scenen endte i at Felberg ikke ville gjennomføre kampen, men trakk seg.

- Jeg følte jeg var i min fulle rett til å velge det jeg gjorde, men det ble så mye diskusjon. Men! Absolutt alle andrekjemper velger gren utifra hva de er god i? Men plutselig var ikke det lov for meg? Spør Matberg.

JEVN KAMP: Lasse Matberg og Terje Sporsem konkurrerte i svært mange timer før avgjørelsen falt. Foto: Alex Iversen / TV 2
JEVN KAMP: Lasse Matberg og Terje Sporsem konkurrerte i svært mange timer før avgjørelsen falt. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Innspillingen av «Farmen kjendis» ble fullført i juli i fjor, og overfor Dagbladet legger ikke «Farmen kjendis»-vinneren skjul på at han har gruet seg i mange måneder til hvordan dette ville bli framstilt på tv.

- Jeg var veldig redd for at jeg ordla meg keitete, men jeg nå føler jeg at det var solid - og at jeg står rak i ryggen, står rolig og oppfører meg voksent. For jeg ble møtt med en skikkelig utblåsning.

- Skikkelig dritt

Matberg legger ikke skjul på at det som skjedde mellom ham, Thomas Felberg og flere andre deltakere preger ham fortsatt.

- Tida fra den tvekampen som ikke ble noe av fram til jeg vant øksekastkonkurransen... Det var noe skikkelig dritt. Egentlig skulle jeg kjent på en glede og det å være stolt over egen prestasjon, men istedet endte det i bekymringer over at dette ble tatt så dårlig imot. Det har vel aldri blitt så mye debatt over en gren en andrekjempe velger. Det er faktisk mitt privilegie.

Han skrur tida tilbake:

- Det er rart, for jeg fikk dårlig samvittighet. Var dette virkelig dårlig stil eller dårlig sportsånd? All min fornuft tilsier at jeg kan velge det jeg vil. Jeg hadde jo lyst til å gå videre jeg også. Jeg ville velge noe jeg var flink i.

Stolt

I tvekampen, som altså ikke ble noe av, fikk «Farmen kjendis»-vinneren støtte av Anniken Jørgensen (24) og Kine Olsen (27). Men han skulle ønske han fikk mer.

SJARMERTE FOLKET: Lasse Matberg vant «Skal vi danse» i Italia i 2019 sammen med dansepartneren Sara Di Vaira. Foto: Rai Uno
SJARMERTE FOLKET: Lasse Matberg vant «Skal vi danse» i Italia i 2019 sammen med dansepartneren Sara Di Vaira. Foto: Rai Uno Vis mer

- Jeg skulle ønske at noen av de tydelige karakterene også støttet meg. For det var en form for vakuuum der, jeg sto der og så at applausen var glissen. Jeg følte meg ikke veldig velkommen tilbake og begynte å lure på om jeg virkelig er en så dårlig mann. Det var ikke noe gøy å stå oppi. Heldigvis klarte jeg å omstille, forteller Matberg, som fikk snakket skikkelig ut med finalemotstander Terje Sporsem dagen derpå.

- Endelig kjente jeg på gleden over finaleuka og ikke minst gårdskonkurransene. Jeg presterte fra første sekund, og det er noe jeg er kjempestolt over.

- Redd

- Har du gått rundt i syv måneder og vært redd for at hele Norge skulle hate deg etter det som skjedde med Felberg?

- Ja, jeg var redd for det. For jeg visste ikke hvordan dette skulle bli klipt. Men heldigvis ble det framstilt sånn som jeg opplevde det. Og jeg må si det er rørende når jeg i ettertid får tilsendt, jeg tuller ikke, flere tusen meldinger. Folk har eksempelvis stoppet meg i butikker og på gata og forteller meg at det var et helt rett valg. Det er rørende hvor godt folket har tatt vare på meg-.

- Så hva tenkte du en uke før det skulle komme på tv?

- Jeg var spent. Det hadde gått litt tid, så jeg spurte meg selv om det var så ille som jeg opplevde det. Jeg var redd folk skulle mene at jeg var en drittsekk. At jeg skulle bli et nasjonalt symbol på det. Er det én ting jeg husket fra den dagen, så var det at Terje brukte det ordet. Og ingen har lyst til å drite seg ut på nasjonal tv.

«FARMEN»-DRAMA: Et ulovlig møte på førstekjempehytta samme dagen som tvekampen skulle holdes, fikk konsekvenser for Thomas Felberg. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Den muskuløse giganten står for det som ble sagt og gjort den gang.

- Kom igjen... Jeg synes det var skikkelig uredelig gjort, og jeg følte jeg ikke kunne ta noen sjanser. Jeg ville sikre meg, og gjorde som alle andre andrekjemper, og valgte den grena jeg var best i.

Tryggere på seg selv

«Farmen kjendis»-vinneren legger ikke skjul på at det var en stor omveltning å komme tilbake til «den vanlige verden» igjen.

- Det var helt merkelig. Jeg ringte masse til Terje den uka. Og Signy (Fardal, journ. anm.) og Sølje (Bergman, journ. anm.). Det er ikke lett å snakke med folk som ikke var der om dette. Jeg snakket med familien og mine beste venner om det, men de hadde ingen forståelse. Men de er unnskyldt, for de skjønner ikke hva man har vært med på.

STOLT FAR: Matbergs pappa, Arne Johan Matberg, var ofte på plass i Roma da sønnen var med i og vant Skal vi danse. Nå vant han også «Farmen kjendis». Foto: Privat
STOLT FAR: Matbergs pappa, Arne Johan Matberg, var ofte på plass i Roma da sønnen var med i og vant Skal vi danse. Nå vant han også «Farmen kjendis». Foto: Privat Vis mer

Til Se og Hør har Instagram-profilen snakket ut om en oppvekst med mobbing, og at han som mindre ble kalt «stygg».

NERVEPIRRENDE: Lasse Matberg vant til slutt, men det ble en meget, meget jevn finale. Foto: Alex Iversen / TV 2
NERVEPIRRENDE: Lasse Matberg vant til slutt, men det ble en meget, meget jevn finale. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Du vant «Skal vi danse» i Italia i 2019. Nå vant du «Farmen kjendis». Er dette som en slags revansje for deg med tanke på det du har opplevd tidligere?

- Det er en kontrast i hvert fall. Men jeg har blitt tryggere og tryggere på meg selv jo eldre jeg blitt. Jeg blir på en måte minnet litt på det av enkelte nettroll, men jeg er blitt så trygg på meg selv og lar meg ikke pille på nesa. Jeg hever meg over det.

- Ingenting er finere

- Så hvor trygg er du på deg selv nå?

- Jeg liker å tro at jeg er trygg på meg selv. Jeg bryr meg ikke om negative tilbakemeldinger og flåsete kommentarer. Og så tror jeg litt på karma. Jeg prøvde oppføre meg fint på «Farmen kjendis», og håpet at de andre skulle oppføre seg redelig mot meg tilbake. Det er bevist at det ikke har skjedd. Du kan kalle det umusikalsk eller juks om du vil.

Han er glad for alle fine tilbakemeldinger han har fått i vinter.

- Jeg har hørt folk si at jeg og Terje er verdige vinnere, og ingenting er finere for meg å lese. Jeg og Terje har blitt gode venner, og det er så fint at vi begge er redelige folk, mener han.

AVSLØRER: Anniken hadde kjæreste under innspillingen av «Farmen kjendis». Vis mer

- Hvor mange nakenbilder har du fått tilsendt på veien?

- Bank i bordet, jeg tror ikke jeg har fått tilsendt et eneste nakenbilde, sier han og ler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer