Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Redd for at imaget mitt skal rives ned

Egen «Farmen»-frykt til tross, Per Sandberg mener flere politikere kunne hatt godt av reality.

NYTT BEITE: Tidligere politiker Per Sandberg er ikke fremmed for å vise klør under deltakelsen i «Farmen kjendis». Foto: Morten Eik / Se og Hør
NYTT BEITE: Tidligere politiker Per Sandberg er ikke fremmed for å vise klør under deltakelsen i «Farmen kjendis». Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FINNSKOGEN (Dagbladet): - Hva gjør egentlig Per Sandberg på «Farmen kjendis»?

- Ja, det lurer jammen meg jeg også på!

Den tidligere statsråden i Fremskrittspartiet, Per Sandberg (59), bryter ut i latter.

Torsdag denne uka byttet han ut blazer og penbukse til fordel for ullgenser og shorts. Sammen med elleve andre offentlige profiler, ble Sandberg innlosjert på Gjedtjernet gård i Grue kommune for innspillingen av den fjerde «Farmen kjendis»-sesongen.

ANDRE KULISSER: Per Sandberg har vært i vinden det siste året, spesielt etter den mye omtalte Iran-ferien. Mediestormen rundt ham endte med at Sandberg trakk seg som både statsråd og nestleder i Fremskrittspartiet. Her sammen med Siv Jensen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
ANDRE KULISSER: Per Sandberg har vært i vinden det siste året, spesielt etter den mye omtalte Iran-ferien. Mediestormen rundt ham endte med at Sandberg trakk seg som både statsråd og nestleder i Fremskrittspartiet. Her sammen med Siv Jensen. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- Bekymret

Én dag inn i oppholdet, framstår det imidlertid litt uklart nøyaktig hva 59-åringen har begitt seg ut på.

- Nå kan du fort bli her i fem uker?

Sandberg sukker tungt.

- He-he, var det kommentar nok? … Nei, når man har meldt seg på, er det for å henge med så lenge som det går. Man burde kanskje holdt på med andre ting, men dette blir artig.

- Det som bekymrer meg mest, er at jeg er på andre dagen uten røyk. Og det sliter jeg litt med, sier han og retter seg opp.

KAMPKLARE: Disse tolv skal kjempe om kampen for tilværelsen, når TV 2 ruller ut sin fjerde «Farmen kjendis»-sesong over nyåret. Foto: Morten Eik / Se og Hør
KAMPKLARE: Disse tolv skal kjempe om kampen for tilværelsen, når TV 2 ruller ut sin fjerde «Farmen kjendis»-sesong over nyåret. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

- Mye spill

For den tidligere politikeren understreker at han er klar for å kjempe om den såkalte kampen for tilværelsen. Basert på egen livserfaring, mener Sandberg at han kan ha en fordel i konkurransen.

- Det er ikke så stor forskjell på å drive reality på denne måten og å drive politikk. Det er mye spill. Når jeg blir utfordret, liker jeg å ta ting på sparket og teste egne grenser. Kritikk får man uansett hva man gjør, mener han.

Sandberg er ikke ukjent med realityuniverset. CV-en kan etter hvert liste opp både «Masterchef», «Familieduellen», «Charterfeber», for øvrig sammen med kjæresten Bahareh Letnes (29) - og nå «Farmen kjendis».

- Ikke lykkes

- Det er for egen PR at du deltar? Hvordan tror du det norske folk vil oppfatte deg?

- Politikere bør i mye større grad involvere seg og være til stede der velgerne og folket er. Det å by på seg selv i litt større grad, tror jeg bare er sunt. Jeg er litt redd for at imaget mitt skal rives ned. Jeg prøver å bygge meg opp og være litt «bitch» her inne, men har ikke lykkes ennå, sier Sandberg og flirer.

- Når det er sagt, tror jeg at dette går hjem hos folk. Hvis folk ønsker å dømme min oppførsel og resultater fra eksempelvis «Farmen», la dem.

- ØNSKER MEG BARN: I forbindelse med lanseringen av sin felles bok «Fremmede makter har flyttet inn. Justismord og politisk drap» snakker Per Sandberg og Baharet Letnes ut om planer for barn, ekteskap - og om sin nylige reise til Iran. Reporter: Tori Aarseth. Video Per Ervland / Dagbladet Vis mer

- Lat allerede

Kampklar til tross - ekspolitikeren er blyg rundt tanken om egne vinnersjanser.

- Familien forventer at jeg skal vinne. Personlig mener jeg det er en betydelig mindre sjanse. Det er så mange sterke karakterer her, unge spreke folk, og tøffe tak, så det gjenstår å se hvor lenge jeg blir … Jeg er jo sta, da.

For det er - slik Per Sandberg nevner - en sammensatt gjeng i den kommende sesongen. Alt fra folkekjære idretts- og musikkprofiler, til høylytte politikere og realitykjendiser. Blant de mest profilerte finner man «Svenske Hollywoodfruer»-profil Gunilla Persson, «Paradise Hotel»-programleder Triana Iglesias, samt forretningsmann og tv-profil Tommy Sharif - for å nevne et knippe.

- Kommer noen til å gå deg på nervene?

- Helt sikkert. Det er noen som er lat allerede, og da må man si fra om det. Jeg tror det avhenger av hvor lenge man blir her. Det er en gjeng med tolv ulike deltakere - og jeg kjenner ikke så mange av dem. Jeg kjenner Gunilla selvfølgelig, men bare fra skjermen.

Selv om innspillingen nå er i gang, må tv-seerne vente tålmodig på den fjerde sesongen. Det er ventet at programmet skal sendes like over nyåret.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!