Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Therese Aanonli:

Redd for fordommer mot dattera (3)

Therese Aanonli og kjæresten Julie drømmer om et barn til.

LYKKELIG FAMILIE: Therese Aanonli og kjæresten Julie Aahlberg Øyan med dattera Nelly (3). Foto: Privat
LYKKELIG FAMILIE: Therese Aanonli og kjæresten Julie Aahlberg Øyan med dattera Nelly (3). Foto: Privat Vis mer

Therese Aanonli, som ble kjent i den aller første sesongen av «Paradise Hotel», jobber som makeupartist for programleder Triana Iglesias (38) under innspillingen av nettopp realityprogrammet.

Det var tilbake til ei tid hvor reality-sex fortsatt var sjokkerende for de fleste, og Aanonli vakte oppsikt da hun og med-deltaker Noor Kamil hoppet til køys foran kameraene.

FØLER ANSVAR: Therese Aanonli håper å kunne gjøre ungdom litt tryggere ved å prate høyt om kjærlighet mellom samme kjønn. Foto: Privat
FØLER ANSVAR: Therese Aanonli håper å kunne gjøre ungdom litt tryggere ved å prate høyt om kjærlighet mellom samme kjønn. Foto: Privat Vis mer

Det var også på innspilling i Mexico at Aanonli møtte drømmedama for sju år siden - Julie Aahlberg Øyan (33). For 3,5 år siden kom lille Nelly til verden til de to mammaenes store lykke.

I forbindelse med Pride-måneden har Aanonli snakket om kjærlighet, fordommer og babylykke i podkasten «G-punktet» med influenser Iselin Guttormsen.

Omfattende prosess

35-åringen har hele veien vært åpen om at hun kan forelske seg i både gutter og jenter, og bidrar mer enn gjerne med åpenhet rundt temaet.

- Jeg føler det er viktig å snakke åpent om det, at jeg tør å bruke stemmen min. Jeg føler et ansvar for dem som er yngre. Ungdommene er framtida, og hvis de vokser opp med å bli fortalt at kjærlighet er kjærlighet, så blir det sånn, sier hun til Dagbladet.

OSLO: Strålende vær og solid oppmøte gjør Pride til en fantastisk fest for mange. Video: Kristoffer Løkås. Reporter: Madeleine Hatlo / Kristoffer Løkås Vis mer

Selv har hun få kjipe opplevelser med andres fordommer, og forteller at hun er svært takknemlig for å ha så mye støtte fra familie og venner.

Også da hun og Aahlberg Øyan bestemte seg for å bli mammaer. Det var imidlertid en langt mer omfattende prosess enn å bare hoppe til sengs.

- Det er liksom ikke noe som bare skjer av seg selv. Man må faktisk ha hjelp, sier hun.

BRUKTE DONOR: Therese og Julie måtte til Danmark for å bli mammaer til Nelly. Foto: Privat
BRUKTE DONOR: Therese og Julie måtte til Danmark for å bli mammaer til Nelly. Foto: Privat Vis mer

Paret hadde da vært samboere i over to år, noe som er en forutsetning for å benytte seg av sæddonor i Norge, men hadde ikke vært folkeregistrert på samme adresse så lenge. De måtte derfor til Danmark for å bli gravide.

- Det var veldig mye å ta inn over seg. Vi brukte lang tid fra den første telefonsamtalen til vi kom til Danmark for inseminering, sier hun.

Paret valgte at Aanonli skulle være den som bar fram barnet deres. Til lyden av nyttårsraketter kom lille Nelly til verden i 2016.

«Hvem er pappaen?»

Selv har Aanonli ikke følt på fordommer mot at hun har barn sammen med en annen kvinne, annet et ubetenksomt spørsmål i ny og ne.

- Et typisk spørsmål vi får er «hvem er pappaen». Vi var jo forberedt på det, og det går veldig fint. Men Nelly har ikke en pappa, hun har en donor. En pappa er en rolle, sier hun.

Hun kjenner likevel på bekymring rundt at Nelly skal møte fordommer fordi hun har to mammaer når hun blir eldre.

- Vi er forberedt på det, og det synes jeg er helt forferdelig, men sånn er det. Vi har stålsatt oss på det. Dessverre vil hun mest sannsynlig møte noen som er slemme, og det kommer sikkert til å dukke opp dumme kommentarer, forteller hun.

- Det er veldig trist at hun kanskje må føle det på kroppen, men vi gjør vårt beste for at hun skal være trygg. Hun var veldig ønsket, og vi er utrolig heldige som har fått akkurat henne.

PRIDE: Dagbladets reporter reagerer på hvordan folk endrer oppfatning av ham så snart de finner ut at han er sammen med en mann. Video: Emilie Rydning / Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Ønsker flere barn

Nå håper paret å kunne gi dattera en lillesøster eller lillebror.

- Vi vil gjerne ha flere. Jeg vil jo ha fire, men Julie sier det holder med to, sier hun og ler.

Paret står da foran nok en omfattende prosess, og håper at de kan benytte seg av samme donor. De er også forberedt på at det kan komme skuffelser.

- Vi var veldig heldige med Nelly, den satt på første skudd! Det er ekstremt uvanlig, så det er noe vi må stålsette oss for - at det kan ta tid, forklarer hun.

I tillegg er den en kostbar prosess. Bare flybillettene til Danmark kostet 13 000 kroner.

- Det blir fort mye penger. Det er jo også noe å tenke på - før vi tar en ny runde må vi ha litt oppsparte midler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!