Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Refser kritikerne: - Faen ta dem!

Skuespiller Robert De Niro har lite til overs for dem som kritiserer ham for hans Trump-kritikk.

BLIR SINT: Skuespiller Robert de Niro refser kritikerne på direktesendt TV. Video: CNN Vis mer

75 år gamle Robert De Niro er en av Hollywoods aller største stjerner. De siste åra har han brukt sin posisjon til å kritisere president Donald Trump i krasse ordelag.

Blant annet ble han sensurert av nyhetskanalen CBS da han under teaterpris-utdelinga Tony Award i fjor sommer sa «fuck Trump», i det han skulle introdusere en opptreden av Bruce Springsteen.

For denne kommentaren fikk De Niro stående applaus og han ble hyllet av sine meningsfeller, men han fikk krass kritikk fra dem på den andre siden av den politiske skalaen, og da spesielt fra Fox News.

Også presidenten selv så talen, og omtalte på Twitter De Niro som en person «med veldig lav IQ», og la til at han trodde De Niro kunne ha vært «omtåket».

SENSURERT: Under Tony Award i USA, søndag kveld, ble den amerikanske skuespilleren Robert De Niro sensurert av nyhetskanalen CBS. Årsaken var at De Niro sa: "Fuck Trump" i talen sin. Dette er videoen som kanalen sendte ut. Video: CBS/Tony Award Productions Vis mer

- Faen ta dem!

Den mye omtalte talen ble søndag morgen tatt opp av CNN-anker Brian Stelter, da De Niro gjestet programmet hans.

- Og når du sier det så går folkene i Fox News etter deg, sa Stelter, som beskrev hendelsen som «da du gikk opp og bannet».

- Faen ta dem. Faen ta dem, repliserte De Niro, med klar adresse til kritikerne.

Ordbruken ble i meste laget for noen i redaksjonen, for plutselig ropte noen på utsida av skjermen «Wow!». Stelter minnet om at det er lov å banne på kabel-TV, men:

- Det er tross alt søndag morgen.

De Niro rettferdiggjorde banningen med å si at Trump er «som en gangster», og fortsatte sine angrep mot Fox News.

- Noen av disse ekspertene på Fox … Jeg kan ikke tro at de tror på denne galskapen. Denne fyren er - burde ikke være president. Punktum. Og denne fyren bare fortsetter og fortsetter uten å bli stoppet.

«Vulgær»

Fox News har naturlig nok bitt seg merke i De Niros kommentarer, og omtaler dem i en artikkel der de kaller 76-åringen «vulgær» og «ytre-venstre».

Flere aviser, blant annet Connecticut Post, har tatt til orde for at Trump skal trekke seg som president, men det har ikke De Niro noen tro på skal skje.

- Jeg tror ikke han er i stand til å trekke seg. Han vil si at det er rigga eller noe. Dagen han ble valgt sa jeg at vi får gi ham en sjanse. Man vet aldri. Vi får se. Men han er verre enn jeg noensinne kunne forestilt meg, sier De Niro.

Som altså har gjort det til en vane å kritisere presidenten. Han har også vært med på å gjøre humor av den mye omtalte Russland-etterforskningen, da han spilte spesialetterforsker Robert Mueller på humorprogrammet Saturday Night Live.

Riksrettssak

Trump har ikke kommentert De Niros siste uttalelser. Han er trolig mer opptatt av riksrettsprosessen som er startet mot ham.

Tirsdag varslet Demokratene at de nå vil stille president Trump for riksrett. Bakgrunnen for det er en telefonsamtale mellom Donald Trump og Ukrainas ferske president, Volodymyr Zelenskyj.

Saken eskalerte med et varsel fra en etterretningskilde, som slo alarm etter å ha blitt kjent med innholdet i samtalen.

Varselet gjelder blant annet at Trump skal ha forsøkt å presse Zelenskyj til å etterforsker Hunter Bide, sønnen til Trumps politiske rival Joe Biden, som satt i styret til et korrupsjonsanklaget ukrainsk gasselskap.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media