Kronprinsesse Victoria:

Refses etter dette

Nå stilles kronprinsesse Victoria til veggs etter stylistens ferske uttalelser.

KRITISERES: Flere stiller seg kritisk til kronprinsessas mange klesvalg. Foto: Terje Pedersen / NTB
KRITISERES: Flere stiller seg kritisk til kronprinsessas mange klesvalg. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har kronprinsesse Victoria (44) vært i hardt vær. Selv om hun er kjent og internasjonalt respektert for sitt klimaengasjement, er det nå flere som har reagert på et ferskt intervju, skriver Svensk Damtidning.

Det er nemlig kronprinsessas hushjelp og stylist Tina Törnqvist som har fått det til å koke, etter at hun ble intervjuet av Expressen.

Reagerer

I hele 13 år har Törnquist vært stylisten bak de offisielle klesvalgene for kronprinsessa, som er kjent for sin stilsikre garderobe.

Til Expressen forteller hun at det er mye arbeid, planlegging og følelser som ligger bak antrekkene. Samtidig belyser hun at kronprinsessa har et stort fokus på holdbarhet når det gjelder klær.

- De siste åra har flere og flere begynt å jobbe bærekraftig. For oss har det vært en selvfølge siden oppstarten, sier hun blant annet.

Kronprinsessa skal også ifølge stylisten alltid gjøre en grundig research før hun bruker noe som helst. Det skal være svært viktig for henne at plaggene hun skal bruke faktisk er bærekraftige.

Törnqvist påpeker seinere i intervjuet at Victoria bruker samme klær opptil flere ganger. Hun legger til at det blir som et statement for henne, skriver Svensk Damtidning.

Det er denne uttalelsen som har rukket å provosere flere.

TABBE: Petra Marklund ble kritisert for ikke å bruke riktig tiltaleform da hun under Victoriadagen henvendte seg til kronprinsessen. Video: SVT Vis mer

Kritisk

Ettersom kronprinsesse Victoria har blitt sett i flere nye kjoler den siste tida, er det ikke alle som har latt seg overbevise om at hun er så engasjert i bærekraftig mote som hun påstår.

Susanne Nyström, lederskribent i Dagens Nyheter, er én av dem som har lagt et kritisk blikk på uttalelsen til kronprinsessas stylist.

På Twitter skriver hun som følgende:

- Jeg synes man bør bruke klær mer enn én gang. Men er ikke sikker på at det gjør en til klimaforkjemper.

Slottets informasjonssjef Margareta Thorgren understreker derimot at klærne spiller en stor rolle i kongefamilien siden de er offentlige.

- Valget av klær er ikke bare noe overfladisk, men det kan være underliggende symbolske verdier i dem til forskjellige tider. Budskapet om et statsbesøk kan for eksempel også merkes via kjole eller slips, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer