Gal Gadot:

Refses etter Israel-melding

Skuespilleren kaster seg inn i debatten om Midtøsten-konlikten.

REFSES: Gal Gadot får så hatten passer etter at hun erklærte sin støtte til hjemlandet Israel. Foto: Danny Moloshok / Reuters / NTB
REFSES: Gal Gadot får så hatten passer etter at hun erklærte sin støtte til hjemlandet Israel. Foto: Danny Moloshok / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det jobbes om dagen på spreng for å trappe ned volden mellom Israel og palestinske grupperinger på Gazastripen, etter at det de siste dagene har både blitt avfyrt flere hundre raketter.

Antallet som er drept i Israels angrep mot mål på Gazastripen har passert 100, ifølge myndighetene i det palestinske området. I Israel skal sju mennesker ha blitt drept så langt i konflikten.

Bakgrunnen for bråket er at 70 palestinske familier risikerer å bli kastet ut av hjemmene sine.

Nå har også den israelske skuespilleren og modellen Gal Gadot (35), kjent fra superheltfilmen «Wonder Woman», kastet seg inn i debatten. Skuespilleren er selv tidligere Miss Israel, og kort tid etter tjenestegjorde hun i Israels forsvar som kampinstruktør i to år.

Meldingen, som kommer i forbindelse med konflikten i Midtøsten, har ikke blitt tatt godt imot av alle, skriver BBC.

OPPSUMMERING: Tidligere denne uken fikk verden se et israelsk politi som angrep palestinske muslimer i Al-Aqsa-moskeen. Nå er til sammen 90 personer døde, 83 i Gaza og 7 i Israel. Vis mer

«Landet mitt er i krig»

På Twitter skrev hun nemlig følgende:

«Hjertet mitt knuser. Landet mitt er i krig. Jeg er bekymret for familien min, vennene mine. Jeg er bekymret for folket mitt. Dette er en ond sirkel som har pågått alt for lenge. Israel fortjener å leve som en fri og trygg nasjon. Våre naboer fortjener det samme», skriver hun.

Skuespilleren legger også til at hun ber for alle ofrene og deres familier, at volden skal stoppe, og at lederne skal finne en løsning slik at de kan lede side om side i fred.

Meldingen sørget for flere tusen svar i kommentarfeltet, som nå er stengt, og navnet hennes trendet en periode på Twitter.

Får kritikk

For mens flere hyllet skuespilleren, blant andre politikeren Ted Cruz, var det flere som reagerte med sinne, blant annet fordi de er uenige i hennes holdning til situasjonen i Midtøsten.

Enkelte kritiserte henne for å støtte «etnisk rensing» og «massemord»

«TERRORDRAGER»: Daglig sendes brennende drager fra Gazastripen over grensa til Israel. De lavteknologiske våpnene utfordrer Israels høyteknologiske militær. Video: CNN / Foto: REUTERS/Amir Cohen Vis mer

«Landet ditt er ikke i krig, Gal Gadot. Landet ditt begår krigsforbrytelser, folkemord, etnisk rensing og apartheid. Det er ingen 'begge sider' Det er bare Israels voldelige, morderiske kolonialisme», skriver en bruker.

«Jeg håper de ser etter en Wonder Woman-erstatning etter å ha sett hva Gal Gadot støtter», skriver en annen.

MISS ISRAEL: Gal Gadot er tidligere missedeltaker. Her avbildet i 2004 med norske Kathrine Sørland. Foto: Dolores Ochoa / AP Photo / NTB
MISS ISRAEL: Gal Gadot er tidligere missedeltaker. Her avbildet i 2004 med norske Kathrine Sørland. Foto: Dolores Ochoa / AP Photo / NTB Vis mer

Dette er ikke første gang Gadot har blitt involvert i politiske konflikter. For fire år siden skjedde det imidlertid tilsynelatende uten vilje, da filmen hennes «Wonder Woman» ble bannlyst fra libanesiske kinoer fordi hovedrollen ble spilt av en Israelsk kvinne, ifølge BBC.

Skuespilleren har ikke uttalt seg om kritikken, men har som nevnt slått av kommentarfeltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer