UB40

Reggae-stjernen døde

Den britiske sangeren og en av grunnleggerne av bandet UB40, Terence Wilson - bedre kjent som Astro - er død.

REGGEA: Terence Wilson fra UB40 under opptak i Abbey Road Studios i 2018. Foto: ITV/REX
REGGEA: Terence Wilson fra UB40 under opptak i Abbey Road Studios i 2018. Foto: ITV/REX Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Astro opptrådte med det populære reggea-bandet i 30 år. Han døde etter kort tids sykdom 64 år gammel, melder BBC.

- Vi er fullstendig sjokkert og absolutt sønderknust. Verden vil aldri bli den samme uten ham, skriver bandmedlem Ali Campbell på sin og Astros Twitter-konto.

Astro sluttet i UB40 i 2013, men fortsatte å opptre sammen med Ali Campbell. De spilte noen konserter i år og planla en turné i 2022.

UB40 slo igjennom tidlig på 1980-tallet med en en popbasert, britisk form for reggea. «Red Red Wine» og «Can't Help Falling In Love» er blant de største hitene deres.

- Kondolanser

Til sammen har de solgt over 70 millioner album og hatt tre låter øverst på den britiske hitlista. De to nevnte hitene havnet også øverst på den amerikanske hitlista.

- Vi har hørt i kveld om den triste nyheten at eks-medlem i UB40, Terence Wilson, bedre kjent som Astro, har gått bort etter kort tids sykdom. Våre dypeste kondolanser til familien hans, skriver UB40 på Twitter.

I august døde også et annet originalt medlem av bandet, saksofonisten Brian Travers, av kreft.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer