Regissør forsvant sporløst: - Jeg følte skyld

Forfatter Camilla Läckberg om ulykken hun aldri glemmer.

VOND TID: Den svenske regissøren Daniel Lind Lagerlöf forsvant da han jobbet med tv-serien «Fjällbackamorden», som er basert på krimforfatter Camilla Läckbergs bokserie med samme navn. Camilla Läckberg følte mye skyld etter ulykken. Foto: Anna Hållams / NTB Scanpix
VOND TID: Den svenske regissøren Daniel Lind Lagerlöf forsvant da han jobbet med tv-serien «Fjällbackamorden», som er basert på krimforfatter Camilla Läckbergs bokserie med samme navn. Camilla Läckberg følte mye skyld etter ulykken. Foto: Anna Hållams / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Høsten 2011 var den svenske regissøren Daniel Lind Lagerlöf på befaring til potensielle innspillingssteder foran opptakene til tv-serien «Fjällbackamorden» - basert på krimforfatter Camilla Läckbergs bokserie med samme navn.

Siden har ingen sett ham.

Det ble satt inn store letemannskaper i letingen etter filmskaperen, som forsvant ved et værhardt naturresarvat nær Skagerrak. Søket ga ingen resultater.

Skyldfølelse

Politiet står fortsatt uten spor, men tror, ifølge Expressen, at Lagerlöf ved et uhell falt i sjøen fra en klippe.

Snart fem år etter forsvinningen åpner Camilla Läckberg seg opp om frustrasjonen hun kjenner på etter at regissøren aldri ble funnet.

På bloggen sin skriver stjerneforfatteren om hvordan hun satt igjen med mye skyldfølelse i tida etter ulykken.

- På minnestunden klarte jeg knapt å se kona hans i øynene. Jeg klarte ikke slutte å tenke på om hun tenkte det samme som meg - at uten meg ville dette aldri ha skjedd. Jeg følte skyld, skriver Läckberg.

- Hadde trolig vært i live

41-åringen forklarer at hun brukte lang tid på å bearbeide den vonde samvittigheten.

- Det hadde aldri blitt en filmatisering av bøkene uten at jeg hadde skrevet dem. Da hadde Daniel trolig vært i live. Det var lenge det eneste jeg klarte å tenke på, skriver hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer