STJERNEPAR: Odd-Magnus og Tinashe Williamson er et av landets mest fremadstormende skuespillerpar. I høst ser du han i «Aber Bergen», mens hun dukker opp i «Melk». Selv om han har langt mer erfaring enn henne på feltet, har det hendt at Tinashe har glimtet til med ukjente talenter. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STJERNEPAR: Odd-Magnus og Tinashe Williamson er et av landets mest fremadstormende skuespillerpar. I høst ser du han i «Aber Bergen», mens hun dukker opp i «Melk». Selv om han har langt mer erfaring enn henne på feltet, har det hendt at Tinashe har glimtet til med ukjente talenter. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Odd-Magnus og Tinashe Williamson:

- Regissøren synes hun var mye bedre enn meg. Hun strålte og jeg fikk pryl

Odd-Magnus og Tinashe Williamson seiler i medvind mot å bli landets heiteste skuespillerpar.

OSLOFJORDEN (Dagbladet): Humoren er fellestrekket. De to kan knapt nok utveksle to setninger uten at den ene bryter ut i en kraftig latterkrampe. Også på sosiale medier viser skuespillerparet Odd-Magnus (36) og Tinashe Williamson (32) humoren sin, til flere tusen nordmenn på Instagram.

HEIET PÅ KJÆRESTEN: Odd Magnus Williamson var på plass på Fam Irvolls show i 2013 for å heie fram kjæresten Tina Bakasa Roll, som var en av modellene. Video: Jaqcues Hvistendahl / Dagbladet Vis mer Vis mer

«Odda», som han er bedre kjent som, har vært å se i en rekke norske filmer og serier det siste tiåret. Filmen «Kon-Tiki», tv-serien «Nobel» og stand up-showet «Min pappas porno» er blant 36-åringens siste prestasjoner. TV3-serien «Aber Bergen» er likevel det som har opptatt mest av tida hans de siste åra.

Kona, Instagram-kjendis og modell Tinashe Williamson (tidligere Bakasa Roll), har på sin side ikke vært å se spesielt mye som skuespiller. Hun har hatt en gjesterolle i ektemannens advokatserie, men denne høsten konkurrerer hun og «Odda» om seerne.

Gruer seg

- Jeg er med i «Melk», hvor jeg spiller en sur og sint dame. Jeg vet ikke om de har typecastet det, men det er ikke så vanskelig å finne fram de følelsene som skuespiller når du setter deg inn i handlingen, forteller hun til Dagbladet.

Hun spiller kjæresten til Herbert Nordrums karakter i serien. Han får barn med Tinashe, men også med eksdama.

SINNE: Tinashe Williamson spiller mot Julia Schacht i «Melk», som begynner på TV3 den 19. september. Foto: MTG
SINNE: Tinashe Williamson spiller mot Julia Schacht i «Melk», som begynner på TV3 den 19. september. Foto: MTG Vis mer

- Om ikke det finner fram raseriet i deg som skuespiller, så vet jeg ikke hva. Jeg kan ikke si at det er aggresjon jeg henter fra mitt eget liv, men det er veldig enkelt å sette seg i karakterens sko.

Tidligere denne uka skulle MTG, som eier blant annet TV3, presentere den kommende høsten for konsernet. Skuespillerparet og andre skuespillere og kjendiser ble sammen sendt på båttur i Oslofjorden.

Serien har allerede hatt premiere på nettet, fått gode anmeldelser og starter på lineær-tv i midten av september. Modellen har ambivalente følelser om slippet.

NYKOMMER: Tinashe Williamson har vært å se på tv tidligere, men ikke i en så stor og krevende rolle. Til Dagbladet sier hun at hun har ambivalente følelser når det kommer til eksponeringen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NYKOMMER: Tinashe Williamson har vært å se på tv tidligere, men ikke i en så stor og krevende rolle. Til Dagbladet sier hun at hun har ambivalente følelser når det kommer til eksponeringen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Jeg synes det er litt skummelt, og det er klart at jeg gruer meg litt. Jeg har aldri gjort det her i så høy grad før. Man får bare lukke øyene og tenke på fedrelandet, si, forteller hun, til latter fra ektemannen.

- Heldigvis bare en time

Ekteparet, som i mai 2015 giftet seg på baren Angst i Oslo sentrum med flere store kjendisgjester til stede, får ikke sett så mye til hverandre.

«Aber Bergen» spilles naturlig nok inn i nettopp Bergen, mens «Melk» sin produksjon har holdt til i hovedstaden. Dette har sørget for at paret kanskje ikke har fått så mye tid med hverandre som ønsket, og Odd-Magnus har heller ikke fått tilbrakt så mye tid med stedattera India.

- Vi sees jo hver uke, selv om vi i all hovedsak befinner oss på hver vår kant av landet. Det er heldigvis bare en time unna med fly, forteller skuespillerinnen, og legger til:

- Han har hatt produksjoner som har foregått i byer og land som har vært enda lenger unna, det har vært verre. Vi snakkes jo også hver dag på telefon og tekstmelding, så det har ikke brutt oss opp, akkurat. Er jo deilig med «ei litta pause» i ny og ne, legger hun ironisk til.

- Bedre enn meg

«Odda» og Tinashe har begge spilt i «Aber Bergen». Hun hadde en gjesterolle i andre sesong, noe som ikke gikk helt som ektemannen hadde håpet da han tok henne med på settet.

- Det var overraskende. Hun dukket opp og klarte det helt sykt bra, mens jeg aldri har hatt en dag hvor jeg har kløna det til mer eller «fucket» opp like mye. Jeg bomma på hver eneste setning, sier han, og fortsetter:

- Til og med regissøren synes hun var mye bedre enn meg. Mens hun strålte og fikk ros, fikk jeg pryl. Den dagen var hun en mye bedre skuespiller enn meg. Jeg var nok ikke nervøs, jeg ville bare være kul foran henne, sier han og ler.

De beskriver seg selv som «skuespillere som sneik seg gjennom bakdøra fordi de kjenner kokken». Ingen av dem har noen formell teaterutdanning, men har likevel klart å klatre opp suksessens stige. Uten hverandre, hadde det ikke gått.

- Det jeg liker med Tinashe, er at i tillegg til å være en jækla god sparringspartner, så er hun min største kritiker. Hun er ikke redd for å komme med kritikk eller å sette meg på plass. Vi leser manus for hverandre og kommer med tilbakemeldinger. Det er liksom aldri noe rom for bullshit med henne, forteller Odd-Magnus.

- Har dere noen ambisjon om å bli landets største skuespillerpar?

- Vi er ikke helt Jenny Skavlan og Fingern ennå, men vi koser oss i jobben. Vi holder på så lenge vi kan - helt til noen avslører at vi ikke har utdannelse eller anelse om hva vi driver med, svarer de spøkefullt om hverandre.

ÅPNING: Henrik Thodesen kom sammen med kameratens kjæreste, Tinashe Bakasa Roll, da Gucci åpnet butikk i Oslo. Video: Nina Hansen / DagbladetVis mer Vis mer Vis mer