Meghan Markle:

Reglene hun må lære: - Det blir en tung kamel å svelge

Enkelte kjoler, meninger og hilsemåter må glemmes totalt.

ETIKETTETRENING: Meghan Markle må sette seg inn i et helt nytt sett med regler før bryllupet. For med en gang hun giftes inn i det britiske kongehuset, vil hun bli nøye fulgt med på. Foto: NTB scanpix
ETIKETTETRENING: Meghan Markle må sette seg inn i et helt nytt sett med regler før bryllupet. For med en gang hun giftes inn i det britiske kongehuset, vil hun bli nøye fulgt med på. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens vi her i Norge kanskje er opptatte med å planlegge 17. mai, er det helt andre ting på agendaen i Storbritannia.

Lørdag den 19. mai skal prins Harry (33) endelig få sin Meghan Markle (36), når bryllupet går av stabelen i Windsor Castle. Den amerikanske skuespilleren har en helt annen bakgrunn enn drømmeprinsen, som har tatt del i kongelige skikker siden fødselen.

Det er derfor ventet at Markle må indoktrineres i både kongelig etikette og protokoll før bryllupet. Når hun er gift, og med all sannsynlighet blir tildelt et hertugdømme av dronningen, vil det nemlig ikke bli noe slingringsmonn eller barmhjertighet fra rojalister.

I perioden før bryllupet har hun fått prøve seg ved forlovedens side, og har allerede fått kritikk for flere brudd på protokollen og den standardiserte etiketten. Her er reglene Los Angeles-kvinnen må sette seg inn i når hun nå blir hertuginne.

Hilsemåte

Som kongelig er det en rekke regler å sette seg inn i, og ikke alle angår offentligheten. I private middagsselskap er det også forventet at man følger en viss etikette, som innebærer alt fra hvordan man snakker med dronningen til hvordan man holder gaffelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer