Den britiske kongefamilien:

Reiser alltid med sitt eget blod i bagasjen

De kongelige har med seg mye rart når de skal ut og fly.

BLÅTT BLOD: Medlemmene av kongehuset i Storbritannia må følge streng kongelig protokoll - også når de er på reisefot. Nå har det kommet fram at flere i familien reiser utenlands med forsyninger av sitt eget blod i bagasjen. Foto: NTB Scanpix
BLÅTT BLOD: Medlemmene av kongehuset i Storbritannia må følge streng kongelig protokoll - også når de er på reisefot. Nå har det kommet fram at flere i familien reiser utenlands med forsyninger av sitt eget blod i bagasjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er en kjent sak at kongelige verden over er nødt til å følge streng, kongelig protokoll. Det innebærer en rekke regler for hva man kan gjøre og ikke - og regulerer kongelig skikk og bruk.

Særlig medlemmene av den britiske kongefamilien erkjent for å måtte følge reglene til punkt og prikke. Det britiske kongehuset går nemlig for å være blant de mest konservative kongehusene i hele verden - og da skorter det ikke på regler.

Å være kongelig kan by på noen litt andre utfordringer enn for mannen i gata - ikke minst når de legger ut på statsbesøk eller reiser til utlandet.

Det finnes nemlig en rekke «skjulte» regler i den strenge protokollen som medlemmene av den britiske kongefamilien må følge - for eksempel når de skal ut å fly - og noen av reglene vekker større oppsikt enn andre.

Nylig ble det avslørt at dronning Elizabeth (93) har med seg forsyninger av sitt eget blod når hun reiser til utlandet. Det samme gjelder dronningens ektemann, prins Phillip (98) og deres eldste sønn, tronarvingen prins Charles (70).

Det skriver The Sun.

Til nødssituasjoner

Dronning Elizabeth går for å være blant de mest bereiste monarkene i historien - noe som nok har bidratt til at hun opp gjennom årenes løp har lært seg kunsten å pakke riktig for lengre reiser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer