«Luksusfellen»:

Reiser rundt med ekte penger på innspilling: - Jeg hadde aldri klart å ta vare på dem

Bruker ekte pengesedler under innspillingen av TV3-programmet. 

EKTE PENGETAVLE: Hallgeir Kvadsheim forteller deltaker om hvor mye han har tapt på nettspill. Video: TV3Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En ting flere av seerne har bitt seg merke i i TV3-programmet «Luksusfellen», er pengesedlene som henges opp på tavlene når deltagerne skal få oversikt over hva de bruker penger på, og hvor mye de faktisk skylder.

Nå avslører produksjonen (Rubicon, red.anm.) og «Luksusfellen»-ekspert Hallgeir Kvadsheim (46) til Seoghør.no at pengesedlene faktisk er ekte!

- Det stemmer at vi bruker ekte penger under innspillingen, og grunnen til det er at det skal forsterke virkelighetsfølelsen. Da går det gjerne mer opp for deltageren hvor mye penger han/hun faktisk bruker. Med falske penger kan det bli mer tatt for gitt, avslører produksjonsleder for «Luksusfellen», Gry Devold (42).

Men det er ikke bare virkelighetsfølelsen som er grunnen til at det brukes ekte penger i produksjonen. Det er heller ikke lov å printe ut falske penger som kan minne om ekte sedler.

- Da vi starta fikk vi beskjed fra Norges Bank om at det ikke er lov å bruke falske sedler i innspillingen. Det er heller ikke lov å lage dem. Om vi skulle brukt falske sedler, måtte de vært tydelig falske, som for eksempel monopol-penger, sier økonom Kvadsheim til Seoghør.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer