William Shatner:

Reiser til verdensrommet

«Star Trek»-stjerna skal endelig få oppleve det virkelige verdensrommet.

PÅ VEI OPP: William Shatner skal snart bli den eldste personen som noensinne har reist til verdensrommet. Her men kona Elizabeth Shatner. Foto: Gregg DeGuire / Shutterstock / NTB
PÅ VEI OPP: William Shatner skal snart bli den eldste personen som noensinne har reist til verdensrommet. Her men kona Elizabeth Shatner. Foto: Gregg DeGuire / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den kanadiske skuespilleren William Shatner (90) ble et ikon da han spilte rollen som Captain James T. Kirk i science fiction-fenomenet «Star Trek».

Mandag ble det imidlertid kjent at Shatner skal ut på en reise - en lang reise. Amazon-gründeren Jeff Bezos (57) annonserte nemlig at skuespilleren skal være med på Blue Origins neste flyging til verdensrommet. Det skriver flere utenlandske medier, blant andre CNN.

- Et mirakel

Blue Origin er et amerikansk, privat romtransportselskap som ble opprettet i september i fjor av ingen andre enn Bezos selv. Målet var å gjøre romfart billigere og tryggere, og dermed skal verdensrommet bli mer tilgjengelig for mennesker.

Nå er det den 90 år gamle skuespilleren som skal oppleve det store universet, og han blir dermed den eldste personen noensinne som skal fly ut i rommet.

«Jeg har hørt om verdensrommet lenge nå. Jeg benytter anledningen til å se det selv. For et mirakel», sa han selv i en pressemelding.

Den store reisen finner sted 12. oktober og det vil ta omtrent elleve minutter.

Shatner, som har «levd» i verdensrommet siden 1960-tallet gjennom sin rolle i «Star Trek», reiser i selskap med Audrey Powers - visepresidenten i Blue Origin, Chris Boshuizen og Glen de Vries.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.