William Shatner:

Reiser til verdensrommet

«Star Trek»-stjerna skal endelig få oppleve det virkelige verdensrommet.

PÅ VEI OPP: William Shatner skal snart bli den eldste personen som noensinne har reist til verdensrommet. Her men kona Elizabeth Shatner. Foto: Gregg DeGuire / Shutterstock / NTB
PÅ VEI OPP: William Shatner skal snart bli den eldste personen som noensinne har reist til verdensrommet. Her men kona Elizabeth Shatner. Foto: Gregg DeGuire / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Den kanadiske skuespilleren William Shatner (90) ble et ikon da han spilte rollen som Captain James T. Kirk i science fiction-fenomenet «Star Trek».

Mandag ble det imidlertid kjent at Shatner skal ut på en reise - en lang reise. Amazon-gründeren Jeff Bezos (57) annonserte nemlig at skuespilleren skal være med på Blue Origins neste flyging til verdensrommet. Det skriver flere utenlandske medier, blant andre CNN.

- Et mirakel

Blue Origin er et amerikansk, privat romtransportselskap som ble opprettet i september i fjor av ingen andre enn Bezos selv. Målet var å gjøre romfart billigere og tryggere, og dermed skal verdensrommet bli mer tilgjengelig for mennesker.

UKJENT SUKSESS: Doug Jones har spilt i utallige storfilmer som «Star Trek», «Batman» og «Men In Black» - men ingen kjenner ham igjen. Video: Great Big Story Great Big Story lager unike minidokumentarer om alt mellom himmel og jord. Lyst til å se mer? Se Dagbladets spilleliste her: https://goo.gl/Q2kvcj Vis mer

Nå er det den 90 år gamle skuespilleren som skal oppleve det store universet, og han blir dermed den eldste personen noensinne som skal fly ut i rommet.

STJERNER: William Shanter gjorde suksess i TV-serien «Star Trek». Her med medskuespillerne Leonard Nimoy (t.v.) og Grace Lee Whitney. Foto: Granger / REX / NTB
STJERNER: William Shanter gjorde suksess i TV-serien «Star Trek». Her med medskuespillerne Leonard Nimoy (t.v.) og Grace Lee Whitney. Foto: Granger / REX / NTB Vis mer

«Jeg har hørt om verdensrommet lenge nå. Jeg benytter anledningen til å se det selv. For et mirakel», sa han selv i en pressemelding.

Den store reisen finner sted 12. oktober og det vil ta omtrent elleve minutter.

Shatner, som har «levd» i verdensrommet siden 1960-tallet gjennom sin rolle i «Star Trek», reiser i selskap med Audrey Powers - visepresidenten i Blue Origin, Chris Boshuizen og Glen de Vries.

Kunngjøringen om reisen kom mindre enn ei uke etter at nåværende og tidligere ansatte i Blue Origin gikk sammen og signerte et skriv hvor de tar et oppgjør med det de beskriver som en giftig arbeidsplass.

Disse påstandene skal imidlertid Blue Origin nekte for.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer