Henrik Elvejord Borg:

Reklamestunt kritiseres: - Forstår at folk reagerer

Legger seg flat og beklager.

EKTE KJÆRLIGHET?: Henrik Elvejord Borg og Orkla får kritikk etter Grandiosa-reklame. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
EKTE KJÆRLIGHET?: Henrik Elvejord Borg og Orkla får kritikk etter Grandiosa-reklame. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert

Realityprofil Henrik Elvejord Borg (27), kjent fra blant annet «Ex on the Beach», giftet seg i vår med sin svenske Lisa Anckarman (32). Forholdet har ført til at Borg pakket sakene og flyttet til Uppsala i Sverige, men han er stadig på besøk i hjemlandet.

Hans siste besøk har imidlertid fått flere til å reagere.

Kampanje omtalte saken først.

Ifølge en video på Borgs Instagram tok han flyet fra Sverige til Norge for en helt spesiell ting: frossenpizzaen Grandiosa.

- I dag kjente jeg at jeg må ha «Grandis», jeg har ikke noe annet valg. Men jeg bor jo i Sverige, så da blir det morgenflyet til Oslo, sa Borg i videoen som var tagget med emneknaggene ad og Grandiosa.

GIFT: Realitystjerna Henrik Borg giftet seg med Lisa Anckarman i Sverige, og kan nå avsløre prislappen. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards Vis mer

Den korte flyturen skal derfor tilsynelatende vært en del av en kampanje Borg hadde for Orkla, som produserer den populære pizzaen.

Til Kampanje forteller kommunikasjonsrådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen at han reagerer sterkt på reklamen.

- Seriøse virksomheter må ta miljøkampen seriøst. Enten har Henrik skrytt på seg at han er blitt sponset av Orkla, eller så er det noen i markedsavdelingen deres som har godtatt at det er en god idé i 2022 å fly tur-retur Oslo-Stockholm utelukkende for å kjøpe en Grandiosa, sier Nygård-Hansen.

Senior markedssjef i Orkla, Ingrid Rønneberg Næss, har fått med seg kritikken fra Nygård-Hansen. Hun legger seg flat og beklager på vegne av Orkla.

- Vi beklager og har stoppet kampanjen, forteller Næss til Kampanje.

Videre forteller hun at det ikke stemmer at Borg fløy tur-retur bare for en Grandiosa, men at videoen var en «humoristisk idé».

Borg bekrefter til Dagbladet at videoen bare var ment som en spøk, men at han likevel skjønner at folk reagerer.

HÅRTRANSPLANTASON: I serien «Lisa &Henrik» får vi bli med når Henrik Borg skal ta hårtransplantasjon. Video: Rød Løper/Steffen Pettersen Vis mer

- Jeg skulle til Oslo for et møte, ikke bare for en Grandiosa. Jeg forstår jo reaksjonene når man tenker seg litt om i ettertid og jeg forstår at folk reagerer. Det er bare å legge seg flat og ta det med seg videre.

Mandag formiddag er videoen fjernet fra Borgs Instagram.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer