Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Representerer Norge i Miss World

- Jeg er en nerd.

(Dagbladet): Norge har aldri før vunnet den internasjonale Miss World-konkurransen.

I fjor var det kinesiske Wenxia Yu (24) som på hjemmebane danket ut mer enn 100 håpefulle skjønnheter, og ble med det Kinas andre vinner av konkurransen. 

I september er det klart for å kåre hvilket land som har verdens vakreste kvinne i 2013.

Ny vri på konkurransen Norges bidrag i konkurransen i år er 25-år gamle Alexandra Marie Backstrøm fra Nordstrand i Oslo.

- Etter at en venninne av meg sa at jeg burde melde meg på, tenkte jeg at det ikke kunne skade. Jeg dro på intervju, og følte at vi fikk en god tone. Så ble jeg innkalt til et nytt intervju, og gjorde også en fotoshoot. Til slutt ble jeg valgt, sier Backstrøm til Dagbladet.

I år har de norske arrangørene bak konkurransen valgt en ny vri for å finne Norges kandidat. De har i år gjennomført en lukket casting i stedet for å arrangere konkurransen Frøken Norge, som i mange år kåret de norske deltakerne til både Miss Universe og Miss World.

- Jeg syns det var veldig fint at det var en castingprosess, fordi jeg følte at de var interessert i å høre hva slags menneske jeg er. Det føles litt bedre at de ikke bare er ute etter en jente som kan ta på seg høye hæler og bikini, men at de er opptatt av at den som blir valgt faktisk skal representere Norge, sier hun.

- Jeg er en nerd Backstrøm er opptatt av at for å vinne konkurransen må man ikke bare være pen å se på, man må også være en som representerer både landet man kommer fra og den internasjonale konkurransen godt.

- Jeg er en nerd, egentlig. Jeg er veldig glad i historie og bøker, og sitter aller helst hjemme og leser, sier hun.

For selv om Backstrøm i mange år har jobbet som modell, har hun også rukket å ta en utdannelse. Hun kan skryte av å ha gjennomført studier i arkeologi og konservering fra Universitetet i Oslo, og nå er hun i gang med journalistikkutdannelse på Norges Kreative Fagskole.

- Jeg er utrolig fascinert av arkeologi, men så fant jeg ut at det å sitte å grave med skje ble litt for ensformig. Jeg håper å kunne bruke journalistikkutdannelsen til å skrive om historie i stedet for å bli arkeolog, sier hun.

Men selv om Norges kandidat kanskje har mer utdannelse enn sine konkurrenter, har hun ikke stor tro på at hun kan gå av med seieren.

BLIR HUN MISS WORLD 2013?: Alexandra Marie Backstrøm er opptatt av at hun skal representere hele Norge i konkurransen, ikke bare Nordstrand og Oslo hvor hun er født og oppvokst. Foto: Per Heimly
BLIR HUN MISS WORLD 2013?: Alexandra Marie Backstrøm er opptatt av at hun skal representere hele Norge i konkurransen, ikke bare Nordstrand og Oslo hvor hun er født og oppvokst. Foto: Per Heimly Vis mer

- Jeg er ikke veldig optimistisk. Flere land stiller med konkurrenter som går på misseskoler i mange, mange år før de blir sendt til konkurransen. Men jeg har faktisk litt tro på at jeg er en person som har de kvalitetene de leter etter. Så lenge jeg gjør så godt jeg kan, tror jeg at jeg kan plassere meg ganske greit, sier hun.

- Det er noe å fortelle barnebarna Til nå har Backstrøm fått mye positive tilbakemeldinger fra både familie og venner på at hun skal delta. Også kjæresten hennes er støttende, kan hun fortelle.

- Han syns det er veldig morsomt, samtidig som han helt sikkert syns at han godt kunne hatt meg for seg selv også. Men han er veldig glad for at jeg gjør det. Det er i alle fall noe å fortelle barnebarna, sier hun og ler.

Årets konkurranse går av stabelen i Indonesia i september. Siden islam er en stor religion i landet har konkurransen valgt å kutte ut bikinidelen.

- Det hadde ikke gjort meg noe om jeg hadde måttet gjennomføre bikinidelen, men jeg syns det er veldig omtenksomt og bra av Miss World å tenke såpass langt. Det syns jeg er hederlig, sier hun, og legger til:

- Jeg gleder meg veldig til å dra til Indonesia. Jeg er eventyrlysten av natur, så det at jeg får dra til Asia, som jeg hverken har fått tid eller mulighet til før, er en stor bonus.

GLAMORØST: Som deltaker i Miss World kan man ikke ha med seg make up-artister eller stylister. Man må gjøre alt ved selve konkurransen selv, noe Backstrøm både gleder og gruer seg til.
GLAMORØST: Som deltaker i Miss World kan man ikke ha med seg make up-artister eller stylister. Man må gjøre alt ved selve konkurransen selv, noe Backstrøm både gleder og gruer seg til. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media