Andrea Sveinsdottir:

Restaurantdrama - endte på legevakta

- Plutselig kom panikken og jeg kjente tårene trille.

PÅ LEGEVAKTA: Det ble en dramatisk lunsj for influenseren. Foto: Marie Røssland/Dagbladet
PÅ LEGEVAKTA: Det ble en dramatisk lunsj for influenseren. Foto: Marie Røssland/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Realityprofil og influenser Andrea Sveinsdottir (28) har ved flere anledninger vært åpen om diverse helseutfordringer.

Forrige uke tok derimot ting en dramatisk vending og Sveinsdottir ble hastet til legevakta.

Torsdag delte influenseren et bilde hvor hun lå med en sprøyte i armen. Overfor Dagbladet går 28-åringen nærmere inn på hva som skjedde.

Hovnet opp

«LOGGER AV. Gårsdagen tok en brå vending da jeg fikk i meg peanøtter som jeg er superallergisk mot. Nå som sjokket har lagt seg er jeg totalt utslitt og trenger en dag off, så jeg logger av i dag. Og kanskje i morgen, muligens ut helgen», skrev influenseren på Instagram.

Ei kvinne ved navn Steph advarer andre mot å gjøre feilen som førte til at håret hennes falt rett av. Video: Tiktok/@thestephseries. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

Sveinsdottir forteller til Dagbladet at hun var på et event i forrige uke hvor hun da fikk servert lunsj.

Som vanlig hadde influenseren på forhånd gitt beskjed om at hun er allergisk mot peanøtter. Også da hun ankom eventet skal hun ha fått bekreftet at de var kjent med allergien hennes.

Den første retten kom og alt gikk fint. Også rett nummer to gikk enkelt ned.

- Så tok jeg en bit av den tredje retten og det begynte å klø i halsen med en gang. Jeg løp på do og så at det var rødt i halsen og at tunga begynte å hovne opp.

Sveinsdottir prøvde å drikke litt vann, men før hun visste ordet av det hadde leppene også begynte å hovne opp.

I sesongavslutningen av «Gift ved første blikk» tar Kaja et lite oppgjør med Joakim. Video: Discovery / Rød Løper Vis mer

- Jeg prøvde å være litt rolig til å begynne med. De var jo informert med nøtteallergien, sier hun og legger til:

- Så kom det plutselig en ansatt og sa at det hadde skjedd en feil, og at det var peanøtter i maten. Da kom panikken og jeg kjente tårene trille.

- Helt utslitt

Sveinsdottir fikk hjelp til å sette epipen og ble deretter fraktet til legevakta av en av de ansatte ved restauranten. Der ble hun sittende i fire timer.

- Alt skjedde veldig fort. Det var det som var så skummelt. Jeg tror det gikk 15 minutter fra jeg begynte å klø til jeg satt hos legevakt.

Hun forteller at hun har klart å holde seg unna nøtter i over 20 år, men innerst inne skjønte at det måtte skje en eller annen gang.

Tidligere modell, artist og reality-profil Lene Alexandra Øien jobber i dag som coach og er et kjent navn innen trening of fitness. I den nye serien «Reality-legendene» forteller hun om tiden da hun var «villig til å gjøre hva som helst» for å komme seg opp og fram. Reporter: Emma Eriksson. Video: Kine Falch Vis mer

- Sånn sett er det ganske bra det skjedde nå. Alt gikk jo fint og alle var flinke til å hjelpe.

28-åringen forteller at hun var helt utslitt etter hendelsen.

- Jeg var så sliten, så jeg tok meg fri dagen etterpå. Kroppen var skikkelig stressa, men så hadde jeg heldigvis en terapitime dagen etterpå hvor jeg fikk hjelp til å puste og roe meg ned.

Sveinsdottir har aldri brukt epipenen før.

- Jeg har på en måte vært redd for å bruke den, i tilfelle det ikke har vært en allergisk reaksjon likevel. Men nå har jeg sendt en guide til alle vennene mine, sånn at de vet hvordan man setter epipen.

Andrea Sveinsdottir er tilknyttet Aller Social Club som i likhet med Dagbladet eies av Aller Media.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer