Angelina Jolies advokat:

- Rett og slett grusomt

Skilsmissestriden mellom det tidligere superparet fortsetter med uforminsket styrke.

I RETTEN: Eksparet Angelina Jolie og Brad Pitt krangler fortsatt om hvem forsørgeransvaret for barna. Foto: Charles Sykes / Invision / AP / NTB
I RETTEN: Eksparet Angelina Jolie og Brad Pitt krangler fortsatt om hvem forsørgeransvaret for barna. Foto: Charles Sykes / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert

Skilsmissestriden mellom Angelina Jolie (45) og Brad Pitt (57) pågår som aldri før. Eksparet tok ut skilsmisse i 2016, og tre år seinere ble den sluttført.

Men fortsatt krangler de to om hvem som skal ha ansvaret for de seks barna Maddox (19), Pax (17), Zahara (16), Shiloh (14) og tvillingene Knox og Vivienne (12).

SKILLES: Angelina Jolie og Brad Pitt skal skilles.Video/foto: NTB Scanpix / 20th Century Fox / Redigering: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

- Gamle nok til å forstå

I mars hevdet Jolie at hun har bevis for at eksmannen er voldelig, og trakk ham derfor for retten for å få større forsørgeransvar for barna. I rettspapirene den gang kom det også fram at barna deres selv ville vitne i saken - noe de skal ha blitt nektet å gjøre av dommer John Ouderkirk.

Nå viser det seg at det skal ha vært tre av barna som ville vitne mot Pitt. Det hevder Jolie, ifølge rettspapirer, skriver blant andre Daily Mail.

Det kommer ikke fram hvilke av de tre barna det er snakk om.

- Barna er gamle nok til å forstå hva dette handler om. Og rettssaken vil selvsagt påvirke dem følelsesmessig, sier den 45 år gamle skuespillerens advokat, melder nettstedet.

Advokaten fortsetter:

- Det er ikke berettiga å la barna oppleve en nyttesløs og ugyldig prosess. Det er rett og slett grusomt.

Da skilsmisseprosessen startet, ønsket Pitt delt omsorg, mens Jolie ønsket at barna skulle tilbringe mer enn halvparten av tida hos henne. I mai meldte TMZ at Pitt skulle ha fått ønsket sitt oppfylt, og blitt tildelt delt omsorg. Jolie skal ha anket avgjørelsen, ifølge CNN.

Ville fjerne dommeren

45-åringens juridiske lagspillere har utarbeidet dokumentene i et forsøk på å diskvalifisere dommeren fra saken. Jolie mener nemlig at barna sitter på bevis som er relevante å høre før en avgjørelse tas, uten at det er kjent hva de aktuelle bevisene skal være.

HETT PAR: Brad Pitt og Angelina Jolie var kanskje det heteste paret i verden fram til skilsmissen i 2016. Foto: Stewart Cook / REX / NTB
HETT PAR: Brad Pitt og Angelina Jolie var kanskje det heteste paret i verden fram til skilsmissen i 2016. Foto: Stewart Cook / REX / NTB Vis mer

Jolie står fast ved at dommer Ouderkirk ikke har tatt tilstrekkelig hensyn til at det ikke er til barnets beste å vokse opp med en person som har en forhistorie med vold i hjemmet. Hun har også hevdet at dommeren har «upassende forretningsforbindelser» med en av eksmannens advokater.

Hva voldsanklagene konkret dreier seg om, er ikke kjent. Brad Pitt er også frikjent for tidligere anklager mot barnemishandling. Rett før skilsmissen i 2016 ble han anklaget for å ha vært voldelig mot eldstesønnen Maddox på et privatfly fra Frankrike til USA.

- Grundig og rettferdig

Jolie hevder at Ouderkirk nekter å lytte til de mindreårige barnas erfaringer, og viser til en lov i California som sier at alle barn over 14 år bør få anledning til å vitne dersom de ønsker det.

«Ouderkirk har gjennomført en omfattende prosedyre de siste seks månedene, på en grundig og rettferdig måte, og har kommet til en foreløpig avgjørelse basert på fortellinger fra eksperter og vitner», har Pitts advokater tidligere uttalt til AP.

FÅR ROS: Angelina Jolie har valgt å fjerne begge brystene sine for å redusere faren for kreft. Nå hylles hun for å være åpen om valget sitt. Video: NTB Scanpix Vis mer

Den gang uttalte de videre at Jolies forklaring mangler troverdighet på flere sentrale punkter, og at den nåværende ansvarsfordelingen om barna må endres til det som er til det beste for dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer