NEKTET: I den siste klagen hevdet forsvarerne at Cosbys rettigheter ble brutt da anklagerne ikke ba om den fornærmede kvinnens forklaring under høringen i saken. Det gjorde at Andrea Constand ikke kunne kryssforhøres. Foto: Scanpix
NEKTET: I den siste klagen hevdet forsvarerne at Cosbys rettigheter ble brutt da anklagerne ikke ba om den fornærmede kvinnens forklaring under høringen i saken. Det gjorde at Andrea Constand ikke kunne kryssforhøres. Foto: ScanpixVis mer

Retten nekter å stanse overgrepssak mot Cosby

Bill Cosby har fått nok et forsøk på å stanse overgrepssaken mot ham avvist av dommerne i Pennsylvania.

Bill Cosby har fått nok et forsøk på å stanse overgrepssaken mot ham avvist av dommerne i Pennsylvania.

Den 78 år gamle TV-kjendisen er siktet for seksuelt overgrep mot en kvinne i 2004. Cosbys forsvarere har flere ganger forsøkt å få saken avvist, men nå blir det stadig mer sannsynlig at han må svare for overgrepsanklagene i retten.

I den siste klagen hevdet forsvarerne at Cosbys rettigheter ble brutt da anklagerne ikke ba om den fornærmede kvinnens forklaring under høringen i saken. Det gjorde at Andrea Constand ikke kunne kryssforhøres.

Dommer Steven O'Neill i domstolen i Montgomery fylke var ikke enig i at saken burde avvises på prosessuelt grunnlag. Cosby-advokat Brian McMonagle lovet umiddelbart å anke avgjørelsen til Pennsylvanias høyesterett.

– Vi er sikre på at den øverste domstolen vil rette denne feilen og tillate oss å starte jobben med å bevise at Cosby er uskyldig, sier McMonagle.

Over 50 kvinner har de siste åra stått fram og anklaget Bill Cosby for overgrep som strekker seg tilbake til 1960-tallet. De fleste av sakene er foreldet, og overgrepsanklagene fra Constand er hittil de eneste som har endt i retten. Cosby er anklaget for å ha dopet ned og deretter begått overgrep mot Constand i TV-stjernens hjem utenfor Philadelphia i 2004.

(NTB)