Ric Ocasek (75) er død

Natt til mandag bekrefter politiet at frontfigur i The Cars, Ric Ocasek (75), ble funnet død i sitt hjem i New York søndag ettermiddag.

DØD: Rockestjerna Ric Ocasek (75) er død. Foto: Richard Shotwell / AP / NTB Scanpix
DØD: Rockestjerna Ric Ocasek (75) er død. Foto: Richard Shotwell / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag bekrefter politiet i New York at frontfiguren i bandet The Cars, Ric Ocasek (75), er død. Politiet rykket ut etter å ha mottatt en nødsamtale, hvorpå rockestjerna ble funnet død i sitt hjem på Manhattan.

Politiet mistenker ikke noe kriminelt, og opplyser at de vil avvente en obduksjonsrapport før de går ut med dødsårsaken.

Det skal ha vært hans tidligere kone, modellen Paulina Porizkova, som fant ham bevisstløs i leiligheten, melder Page Six.

Ocasek og Porizkova hadde vært gift i 28 år da de i fjor kunngjorde at de hadde gått hver til sitt. Paret møttes under innspillingen av musikkvideoen til hitlåten «Drive».

Hall of Fame

The Cars sto også bak hitlåten «Just What I Needed». I fjor ble det ikoniske bandet innlemmet i rockens Hall of Fame, ifølge AP.

I forbindelse med innlemmelsen, fortalte Ocasek til musikkmagasinet Rolling Stone at det føltes merkelig, siden perioden føltes som et helt liv.

- Det er en livstid. Jeg hadde tre familier i løpet av perioden. Det er som liv som går forbi. Millioner av mennesker, artister, skribenter, forretningsfolk og fans … Det er mye greier. Det har vært et innholdsrikt liv, det kan jeg si.

- Målløs og trist

En rekke personer minnes artisten i sosiale medier.

- Tapet av Ric Ocasek gjør meg målløs og trist. Han var en visjonær som påvirket livene og hjertene til alle som lyttet til musikk på 80-tallet, skriver skuespilleren Rainn Wilson på Twitter.

- Hvil i fred, skriver sangeren og skuespilleren Alyssa Milano.

Karakteristisk manke

Ocasek vokste opp i Baltimore, men flyttet med familien til Cleveland som tenåring. Han begynte på en universitetsutdannelse på midten av 60-tallet, men sluttet for å forfølge drømmen om å leve av musikken.

Ocasek var kjent for sin karakteristiske manke og sine svarte solbriller. Bandet The Cars ble dannet i 1976, men skilte lag 12 år seinere. I løpet av tiden sammen rakk de å gi ut flere plater som preget hitlistene.

Bandets kommersielle høydepunkt kom i 1984 med albumet «Heartbeat», som blant annet inneholdt hitlåtene «You Might Think», «Magic »og «Drive».

Seinere gikk Ocasek videre i karrieren som soloartist.

FOLKEKJÆR: Den folkekjære artisten Anne Grete Preus døde natt til søndag 25 august. Preus ble 62 år. Bilder: NTB Scanpix / Dagbladet. Klipp: Madeleine Liereng Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer