Richard Gere kledde seg ut som uteligger: - Ingen la merke til meg. De så på meg med avsky

Richard Gere fikk føle på hvordan det var å være uteligger i New York, under innspillingen av sin nye film.

UTKLEDD:  Richard Gere sier han aldri kommer til å glemme hvordan det var å bli oversett og uglesett som uteligger i New York. Foto: Privat / Facebook
UTKLEDD: Richard Gere sier han aldri kommer til å glemme hvordan det var å bli oversett og uglesett som uteligger i New York. Foto: Privat / FacebookVis mer

(Dagbladet): I forbindelse med lanseringen av filmen «Time out of mind» snakker skuespiller Richard Gere nå ut om da han gikk «undercover»«» som uteligger i New York.

- Ingen la merke til meg. Jeg følte hvordan det var å være hjemløs. Folk gikk bare forbi og så på meg med avsky, skriver filmkjendisen på Facebook.

I går lanserte Gere filmen «Time out of mind», som handler om en New-Yorker som mister hus og hjem og havner på gata. Det er en uavhengig film, med Gere som produsent og i hovedrollen.

Gere har i flere år jobbet sammen med Koalisjonen for hjemløse i New York, og sier at det er over 60 000 personer som per nå sover i herberger for hjemløse i byen. I april prøvde skuespilleren også selv åvære hjemløs i New York, og satte seg på et gatehjørne. Alle gikk forbi, bortsett fra en fransk turist som stoppet og spurte om han ville ha litt pizza.

Hun kjente ikke igjen kjendisen.

- En dame var snill nok til å stoppe og gi meg litt mat. Det var en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Ofte glemmer vi hvor velsignet vi er. Vi bør ikke ta det for gitt, skriver Gere.

Han forteller at han, så snart han var ferdig på gata, gikk rundt og ga mat og hundredollarsdler til enhver uteligger han så.

- De gråt og var takknemlige, skriver Gere.